T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 ARALIK 2005 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Araplar Telsim ihalesinde iddialı

Telekom'u Oger'e kaptıran Etisalat'ınkararlı davranacağı belirtiliyor. Vodafone ile Ruslar da iddialı alıcılar arasında

TMSF'nin satışa çıkardığı Telsim için yabancı şirketler yarışacak. 13 Aralık'ta yapılacak ihalenin Dubaililerle Ruslar arasında çekişmeli bir yarışa sahne olması bekleniyor. Özellikle ikinci sırada kalarak Telekom'u Oger'e kaptıran Birleşik Arap Emirlikleri'nden Etisalat'ın 5,5 milyar dolara kadar çıkması sürpriz olmayacak yorumları yapılıyor. Çalık'la birlikte Türk Telekom ihalesine katılan grup, 6,5 milyar doları gözden çıkarmıştı. Dolayısıyla rakam bu düzeyde olmasa da Telsim'e de yüksek bir fiyat verebilecekleri belirtiliyor.

Açık arttırma aşamasında fiyatın 4,5-5,5 milyar dolar arasında olabileceği konuşuluyor. Diğer Dubaili grup Uluslararası Yatırım ve Telekomünikasyon A.Ş. ile Rus cep telefonu pazarının lideri olarak bilinen Mobile Telesystems'in çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Sistema da bu aşamaya kalması muhtemel en iddialı gruplar arasında.

Başvurusunu Uluslararası Yatırım ve Telekomünikasyon olarak yapan Dubaili Emaar ise, 40 milyar dolarlık varlığı ile dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerinden birisi. Bu grubun iştirakleri arasında geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Ziad Makkawi'nin CEO'su olduğu Dubai Bank da yer alıyor.

Arap sermayesinin dışında Telsim konusunda Avrupalı firmalar arasında yer alan İngiliz GSM devi Vodafone de ihalede iddialı.

GÖNÜL YERLİ DE İSTERDİ

Telsim Yönetim Kurulu Başkanı ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç, Telsim ihalesiyle ilgili yaptıkları projeksiyonlarda ideal olarak 7 8 kalıcı teklif almayı öngördüklerini belirterek, "Biz o bakımdan rahatız" dedi. Beklentilerinin başından beri, ön yeterlilik için başvuran 15 firmanın iki veya üçlü birtakım konsorsiyumlara dönüşebileceği yönünde olduğunu dile getiren Tunç, "Gönül isterdi ki teklif verenler arasında bir de yerli firma olsun. Bir veya iki yerli firma olsaydı daha iyi olacaktı." Açık artırmada rekabet etmesi beklenen en az 3 büyük firma bulunduğuna dikkat çeken Tunç, ihalenin 13 Aralık'ta yüzde 90 95 ihtimalle sonuçlanmasını beklediğini söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi