|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| P O L İ T İ K A | 8 ARALIK 2005 PERŞEMBE | ||
|
|
AB'de KKTC için kritik gün
AB'nin Kıbrıs Türklerine ekonomik izolasyonları kaldırmak için söz verdiği tüzükler bugün AB Daimi Temsilcileri (COREPER) toplantısında gündeme geliyor.
AB'nin Kıbrıs Türklerine ekonomik izolasyonları kaldırmak için söz verdiği tüzükler bugün AB Daimi Temsilcileri (COREPER) toplantısında gündeme geliyor. KKTC'ye 259 milyon euro verilmesini öngören Mali Yardım Tüzüğü COREPER'de onaya sunulurken, Rumların yayınlatmaya çalıştıkları deklerasyon da gündeme gelecek. Mali yardım tüzüğü 31 Aralık'a kadar onaylanmazsa, KKTC yardımın ilk dilimi olan 120 milyon euroyu kaybedecek. Ancak Rumların Avrupa Komisyonu ile vardıkları anlaşma çerçevesinde hazırlanan deklerasyon Türkiye tarafı için kabul edilemez unsurlar içeriyor. GÜNDEMDEKİ 4 SENARYO Diplomatik kaynaklar, CROPER'de tartışmalı deklerasyon ve mali yardım tüzüğü ile ilgili 4 senaryo olduğunu kaydettiler. Deklarasyonun değiştirilebileceğini veya tamamen geri çekilebileceğini belirten diplomatik kaynaklar, mali yardım tüzüğünün onaylanabileceğini ya da gelecek haftaya bırakılabileceğini belirttiler. AB'NİN TALAT'I İKNA ÇABASI KKTC yetkilileri, deklerasyonda değişiklik yapılmazsa mali yardımı kabul etmeyeceklerini belirttiler. Komisyon yetkilileri ise KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ikna etmeye çalıştıklarını belirterek "Umarız içinde bulunduğumuz zor durumu anlayıp, merhamet gösterirler" ifadesini kullandılar.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Kültür |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |