T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 11 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Eşime ve kararına saygı duyuyorum

Başını örtme kararı aldıktan sonra Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği'nden istifa eden Zerrin Aydın'ın eşi Turgay Aydın, "Kararı aksi yönde de olsaydı eşimi destekler, birlikte mücadele verirdim" dedi.

  • AHMET GÜRBÜZOL / BURSA
    Başını örtme kararı aldıktan sonra Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği'nden istifa eden Zerrin Aydın'ın eşi Turgay Aydın, eşinin yanında olduğunu söyledi. Aydın, "Eşimin kararı aksi yönde de olsaydı yine birlikte mücadele verirdim" diye konuştu.

    Bursa'da ticaretle uğraşan Turgay Aydın, eşinin medya ve politik ortamın baskılarına maruz kalmamak için istifa ettiğini belirterek, "Eğer eşim meclise kapalı olarak devam etmek isteseydi yine her türlü desteği vermeye hazırdım. Ancak kendisi istifa kararı aldı. Buna da büyük saygı duyuyor ve destekliyorum" dedi.

    AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak da, istifanın şahsi bir karar olduğunu belirtirken, Zerrin Aydın'ın başörtülü olarak görevine devam etmek istemesi halinde de kendisini destekleyeceklerini bildirdi.

    CHP 'KAMUSAL ALAN' TAKINTILI

    Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Yücel Akgün ise Zerrin Aydın'ın demokratik bir hakkını kullandığını söyledi. "Ancak Türkiye'de kurallar var" diyen Akgün, "Aydın'ın şahsi kararıdır. Saygı duyuyoruz, baş örtüsünü açarak da meclise girebilir; çıkınca yine kapatabilirdi" dedi.

    Bursa'da daha önce Büyükşehir Belediyesi'ni ziyarete gelen kapalı öğrenciler nedeniyle tartışma yaşanmıştı. CHP'li üyeler, salonun "kamusal alan" olduğunu savunarak, başörtülü insanların girmesinin doğru olmayacağını savunmuşlardı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi