T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 17 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Meclis'te yavrum tartışması

Meclis Genel Kurul'da önceki gün Başbakanlık bütçesi görüşülürken CHP'li Uğur Aksöz ile AK Partililer arasında 'yavrum' tartışması yaşandı. CHP'li Aksöz, Başbakan Erdoğan'ın "Tereciye tere satmayın" sözlerini eleştirerek, "Ben de derim ki, devleti kuran partiye devleti anlatma, otur yerine derim. Olur mu; olmaz" diye konuşunca AK Partili Mustafa Ünaldı "Millet kurdu, millet!" karşılığını verdi. Bu yanıt üzerine Aksöz "Tarih oku yavrum, tarih oku sen" derken, AK Partili Mahmut Göksu "Milletvekiline 'yavrum' demek doğru mu yavrum" diye itiraz etti.


'Kamu yönetim yasası'na veto

Cumhurbaşkanı Sezer, 5433 sayılı "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''u 8. ve geçici 1. maddelerinin maddesinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, iade gerekçesinde, yerel yönetimlere muhasebe yetkilisi olarak atanacaklarla ilgili düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu, şube müdürlerinin uzman olarak atanmasına ilişkin düzenlemenin ise "kariyer ve liyakat'' ilkeleriyle bağdaşmadığını bildirdi.


Avutralya da PKK'yı listeye aldı

Avustralya hükümeti, terör örgütü PKK'yı, tüm isimleriyle birlikte terörist örgütler listesine aldı. Avustralya Federal Başsavcısı Philip Ruddock, PKK'nın, ülkenin terörle mücadele yasaları kapsamında terör örgütleri listesine alındığını açıkladı. Bu çerçevede, Avustralya'da, terör örgütü PKK'nın üyesi olmak, örgüte maddi destekte bulunmak, destekleyici açıklamalar yapmak, örgütle herhangi bir şekilde bağlantılı olmak veya destek vermek suç kapsamına alınmış oldu. Ruddock, kararın Avustralyalıları PKK'nın faaliyetlerine katılmaktan caydıracağını belirtti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi