T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 19 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başarılı kadını her erkek taşıyamaz

Dört çocuk annesi Emine Nalbantoğlu, iş, siyaset ve anneliği birarada başarıyla yürütüyor. En büyük destekçisinin omuz omuza çalıştığı eşi olduğunu söyleyen Nalbanoğlu'na göre çoğu erkek karısının başarısını taşımakta zorlanıyor.

Ayşe
Olgun

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarında eşi ile birlikte yönetimde bulunan Emine Nalbantoğlu, iş dünyası ile anneliği, eş olmak ile siyaseti birarada yürütüyor. 4 çocuk sahibi Nalbantoğlu'na göre başarısının sırrı eşinden her konuda gördüğü destek.

Kendi ayakları üzerinde durabilen başarılı bir kadın olan Nalbantoğlu'na göre kadının gerek iş gerekse siyasette adını duyaramamasının en önemli sebebi kadının başarısını sindiremeyen erkekler. "Toplumumuzda her erkek karısının başarısını kaldıramaz. Onun başarısı altında ezilir. Çünkü öyle zaman oluyor ki katıldığımız ortamlarda eşim benim adımla tanınıyor ve oraya benim eşim olarak davet ediliyor. Eşim kendine güvenen kişilikli biri olduğu için bunu kaldırıyor ama her erkek bunu kaldıramaz" diyen Emine Nalbantoğlu, evlenmek isteyen erkeklerin en çok çekindikleri kadın tipinin başarılı, azimli, çalışkan ve zeki kadınlar olduğunu dile getiriyor.

EŞİMİ İKİ YIL BEKLEDİM

Otuzlu yaşlarda dünyaevine giren Nalbantoğlu, eşiyle tanıştıklarında evleneceği erkeğin o olduğunu anlamış. Ancak beklediği teklif iki yol sonra gelmiş. Annesinin kendisine bulduğu kısmetlerin hepsini reddeden Emine Hanım, kararında ısrarlı olmasının sonuçlarından memnun.

14 YAŞINDA TERZİ OLDU

Emine Nalbantoğlu, annesinin ısrarıyla gittiği Kız Meslek Lisesi dikiş bölümünde öğrendikleriyle 14 yaşında kendi dikiş atölyesini açmış. Evlendikten sonra ise eşiyle birlikte cam sanayide çalışmış ardından da yine eşiyle alüminyum sanayine yönelmiş.

Eve gelen nüfus sayım memurlarının evde 4 çocuğu görünce kendisine meslek olarak 'evhanımı' diye haneye not düştüklerini söyleyen Nalbantoğlu, eşiyle gittikleri iş görüşmelerinde de zaman zaman böyle ön yargılarla karşılaşıyormuş.

SİYASETTE DE İDDİALI

Ailesinin ve eşinin aksine siyasette de sesini duyuran Nalbantoğlu, siyasete girmesinde Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan'ın desteği olduğunu dile getiriyor. Erbakan'ın teklifiyle Ataköy'de mahalle başkanlığıyla siyasete giren Nalbantoğlu, şimdi AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor.

KIZIMIN HARÇLIĞI 10 YTL

Emine Nalbantoğlu para harcamaa konusunda da oldukça titiz, "Para harcayacağım zaman hep yoksulların durumunu düşünürüm. Bu malı Allah bana emanet etmiş ve ben bunun sorumluluğunda harcamamı yapmam gerekiyor bu hassasiyeti çocuklarımıza da aşıladık. Üniversiteye giden kızıma bile günlük 10 milyondan fazla para harcamasına izin vermem. Eğer bir şeye ihtiyacı varsa ben onu karşılarım. Ekonomik şartlarıma rağmen lüks arabam yok" diyen Nalbantoğlu şımaran insanların sonlarının kötü olacağını düşünüyor.

ERKEKLER HZ. HATİCE MODELİNE BAKSIN

Bir çok erkeğin kadını iş ve siyaset dünyasında değil evde görmek istediğini söyleyen Emine Nalbantoğlu, "Bizim kesimdeki erkekler zannediyorlar ki dindar kadın evinde oturmalı. Öyle bir şey yok. Hz. Muhammed(sav)'in eşi Hz. Hatice dönemin önemli tüccarlarındandı. İslam kültürüne sahip olan bir erkek kadının çalışmasından asla rahatsızlık duymaması gerekir" diyor.

ÇOCUKLARIMI ASLA İHMAL ETMEM

Emine Nalbantoğlu, haftasonlarını ailesine ayırıyor. Eşi ve çocuklarıyla sık sık sinemaya giden Emine Hanım, en son 9 yaşındaki oğlunun ısrarıyla Harry Potter'ı izlemiş. Nalbantoğlu ailesi, yaz tatillerini ise, kızlarının havuza yada denize girmelerinden rahatsızlık duyduğu için, kültür gezileriyle değerlendiriyor. Bu yaz için yapılan yolculuk planları ise Tibet'e gitmek üzerine.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi