T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 19 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İşkence uçağını F-16'lar az daha düşürüyordu

Türk hava sahasına 2 Aralık'ta giren bir uçak, Ankara'yı karıştırdı. Antalya semalarında karşılanan uçak, F-16'lar füzelerini kilitleyene kadar sessiz kaldı. Kuzey Irak'a giden C-137'nin CIA'in işkence uçağı olabileceği belirtildi

Hamdi
Ateş

Ankara, 2 Aralık akşamı olağanüstü bir hareketlilik yaşadı. Antalya semalarından Türk Hava Sahası'na izinsiz giren bir askeri uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı alarma geçirdi.

Yabancı uçak F-16'larca kıskaca alındı. Türk Savaşan Şahinlerinin füzelerini kilitlediği esrarengiz uçak, tam ateş açılmak üzereyken, kimliğini açıkladı. ABD ordusuna ait C-137 tipi uçak, verilen üst geçiş izni ve 2 F-16'nın refakatinde Irak'a gitti. C-137'nin CIA'in işkence ve sorgulama uçağı olabileceği üzerinde duruluyor.

Kıbrıs Rum Kesimi'nden gelen uçak, 2 Aralık akşamı KKTC FIR hattından Türkiye FIR hattına Antalya'dan girdi. Ankara Esenboğa'da bulunan Yol Kontrol Merkezi adarında görünen uçağın daha önce uçuş izni almadığı belirlenince, irtibat kurulmak istendi. Ancak, tüm çağrılar cevapsız kalınca uçak firari (ranegade) ilan edildi.

2 F -16 KARŞILADI

Ankara'da anında kırmızı alarm verildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Antalya semalarında firari bir uçak olduğu ve doğuya yöneldiği bilgisi verildi. Firari uçak hemen Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne bildirildi. Zaten havada olan iki F-16, firari askeri uçağı karşıladı. F-16 pilotları uçağın C-137 tipi askeri kargo uçağı olduğunu bildirdiler.

FÜZELER KİLİTLENDİ

F-16 pilotları, füzelerini şüpheli uçağa kilitleyip uçaktan hızını düşürmesi ve iniş takımlarını açmasını istediler. Uçak ilk başta uyarıları dikkate almadı. Bunun üzerine F-16'lardan biri firari askeri kargo uçağına iyice yaklaştı. Diğer F-16 da füzelerini ateşleme hazırladı. Durumun ciddiyetini anlayan yabancı uçak Yol Kontrol Merkezi ile irtibat kurdu. ABD'ye uçağı olduğunu bildiren C-137 tipi uçağın pilotları teknik bir nedenden dolayı irtibat kurulamadığını bildirip özür dilediler.

Pilotlar Irak'a gittiklerini bildirince üst geçişe izin verildi. Havada 1 saat süren panik son buldu. 2 F-16, ABD uçağına Irak Hava Sahası'na girene kadar eşlik etti.

İŞKENCE UÇAĞI ŞÜPHESİ

ABD askeri uçağı Hollanda''dan önce Rum Kesimi'ne ardından da Kuzey Irak'a iniş yaptı.. Daha önce CIA'nın işkence uçaklarının Amsterdam ve Rum Kesimi'ni kullandığı, Kuzey Irak'ta da işkence merkezi bulunduğu yönünde haberler yer almıştı. C-137'nin CIA'in işkence uçağı olabileceği üzerinde duruluyor.

Bazı zanlıların CIA tarafından uçaklarla işkencenin suç olmadığı ülkelerdeki ABD üslerine götürüldüğü ve burada işkenceye maruz kaldığı haberleri ABD ve Avrupa basının da yer almıştı. Bu uçaklardan birinin 30 Ekim ve 15 Kasım'da iki kez İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indiği ortaya çıkmıştı. 2 Aralık günü Türk Hava Sahası'na izinsiz giren ABD uçağında ise yolcu olup olmadığı bilinmiyor.

FIR hattı nedir?

FIR Hattı , uçakların bir hava sahasından bir başka hava sahasına devredildikleri bölgeyi tanımlar. FIR, ülke sınırından itibaren yükselen bir hat değildir. Türkiyeíde İstanbul ve Ankara olmak üzere iki adet FIR hattı bulunuyor. Uçaklar, uçuş sırasında bu hattı bitirdiklerinde diğer hattın frekansına geçerek o bölgenin sorumlusu olan hava trafik kontrolörüyle temas ederler. FIR hattının sorumluluğunu alan ülke aynı zamanda o sınırlar içerisindeki hava olaylarından da mesuldür. Bu hat bir anlamda radarın görebildiği dairesel alanı kapsar. Bir radar menzilinden çıkarak diğerine geçen uçak böylece kule frekansını da değiştirerek yol alır.

Son çare vurmak

Havacılık uzmanlarına göre, defalarca yapılan çağrılara karşılık vermeyen hava araçları, havacılık dilinde renegade (firari) ilan edilir. Bu tip hava araçlarının niyetleri bilinmediği için savaş uçakları eşliğinde ya en yakın havaalanına indirilmeye zorlanır ya da tespit edilen bir yerde füzeyle düşürülür.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi