T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 19 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hem sahada, hem Salonda kazandı

Trabzonspor'un 14. başkanı, ezici çoğunlukla Nuri Albayrak oldu. Tam 1223 üyenin destek verdiği Albayrak, yarıştığı iki rakibi, Önal ve Sümer'in toplamından daha fazla oy aldı.

Trabzonspor Genel Kurulu, Nuri Albayrak'ın ezici üstünlüğüyle sona erdi. Bordo-mavili kulübün 14. başkanı olan Albayrak, delegelerin 1223'ünün oyunu alırken, diğer adaylar İskender Önal 688, Özkan Sümer ise 529 oyda kaldı.

Bordo-mavili kulübün seçimli mali genel kurulunda 2 bin 474 üye oy kullandı. Sandıklardaki oylardan 2 bin 467'si geçerli sayıldı. Nuri Albayrak'a 1145, Önal'a 678, Sümer'e de 499 oy çıktı. Beyaz listelerden gelen oylarla Albayrak'a verilen oy sayısı 1223'e yükselirken, Önal 688, Sümer 529'a ulaşabildi.

BİRLİK, BERABERLİK ŞART

Ezici bir çoğunlukla başkanlığa seçilen Albayrak, sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelerek üyelere teşekkür konuşması yaptı.

Albayrak, "Bundan sonra Trabzonspor'a hizmet yarışı başladı. Camiada birlik,. beraberlik ve bütünlüğü sağlamak şarttır. İki başkan adayı ağabeyime de teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz Trabzonspor'u şampiyonluğa taşımak olacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Özkan Sümer ile İskender Önal da, Albayrak'ı tebrik edip, her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

Albayrak, kongre salonunu, "Albayrak başkan, Trabzon şampiyon" tezahüratlarıyla terketti.

  • Kamil ANAHAR

    İlk zirve bugün İstanbul'da

    Yeni başkan Nuri Albayrak, bugün İstanbul'da teknik direktör Vahid Halilhodziç ve futbolcularla bir toplantı yapacak. Albayrak, Halilhodziç ile yapacağı toplantıda Boşnak hocadan kendi durumu ve transferler hakkında bilgi alacak.

    Bordo-mavili kulübün yeni başkanı, Halilhodziç ile ilgili olarak sorulan soruları, "Hocamız kendini Avrupa'da kanıtlamış bir isim" diye yanıtladı. Albayrak, futbolcularla görüşmesinde de, kendilerine yönelik beklentileri anlatacak.

  • Fuat GUGULOĞLU

    Sözlerimin arkasındayım

    Albayrak, Beşiktaş maçı sonrası canlı yayında milyonlarca Trabzonspor taraftarına seslendi, yıldız futbolcu vaatleriyle ilgili olarak, "Ne söz verdiysem yerine getireceğim" diye konuştu.

    Beşiktaş maçı sonrası, Trabzon'dan Lig TV'deki canlı yayına katılan başkan Nuri Albayrak, vaat ettiği yıldız futbolcu transferlerini gerçekleştireceğini söyledi.

    Albayrak, "Ben ve ekibim ne söz verdiysek, yerine getireceğiz. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın" diye konuştu.

    Trabzon'da bir haftalık süre içinde yoğun çalışma yaptığını, bu dönemde delegelerin kendisini tanıyıp güvendiğini anlatan Albayrak şöyle devam etti:

    "Önümüzdeki iki yıl boyunca ekibimle birlikte Trabzonspor'u başarılara taşımak için maddi, manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız."

    İnönü'de kongre sevinci

    Bordo-mavili camia, dün iki heyecanı aynı dakikalarda yaşadı. Kentte genel kurul yapılırken, takım da İstanbul'da Beşiktaş ile zorlu bir karşılaşma oynuyordu.

    Nuri Albayrak'ın başkanlığa seçilmesi, İnönü Stadı'ndaki taraftarlar, teknik heyet ve futbolcular arasında memnuniyetle karşılandı.

    Albayrak'ın seçileceğine dair ilk işareti, "Kendisi önde gidiyor" diyerek, görevi dün sona eren Atay Aktuğ verdi.

    Seçim sonucunu maç sonrası öğrenen Trabzonsporlu futbolcular, hayırlı olması dileğinde bulundu.

    Güçlü ekip

    Nuri Albayrak ve ekibi, kazandıkları kongre sonrası bir araya gelerek, Beşiktaş maçını televizyondan izledi ve durum değerlendirmesi yaptı. Yeni yöneticiler, projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Albayrak'ın ekibi, Trabzonspor'da, son yıllarda göreve gelen en güçlü yönetim olarak kabul ediliyor. Yeni yönetim ilk iş olarak finansman kaynaklarını ele alıp, takımıciddi takviyelerle güçlendirmeyi planlıyor.

    TRABZONSPOR'UN YENİ YÖNETİMİ

  • Nuri Albayrak (İşadamı)
  • Haşim Sayitoğlu (İşadamı)
  • İbrahim Hacıosmanoğlu (Sanayici)
  • Emin Kahraman (Kuyumcu)
  • Kahraman Altuntaş (Sendikacı)
  • Faruk Kanca (Müteahhit)
  • Yusuf Şimşek (Müteahhit)
  • Köksal Güney (Doktor)
  • İbrahim Baturoğlu (Sanayici)
  • Zeyyat Kafkas (İşadamı)
  • Aydın Pişiren (Turizmci)
  • A.Uğur Zihni (Diş Hekimi)
  • Z.Fırat Dülger (Tüccar)
  • Serhat Akçay (Yönetici)
  • Cemal Sağlam (Tekstilci)
    YEDEKLER: Abdullah Başer, Güven Küçükosman, Muhammet Mısır, Halit Muzaffer Ermiş, Metin Özke, Muhammet Küçükali, Günhan Üçünüoğlu.

    Ligde bu sezon kötü sonuçlar alan, bir önceki haftayı da 3-2'lik yenilgilerle kapatan Beşiktaş ile Trabzonspor'un düellosundan 3 puanı çıkaran Karadeniz ekibi oldu.

    Lige zirve hedefiyle başlayan ancak başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Trabzonspor oldu. Maça evsahibi ekip Beşiktaş iyi başladı. İlk dakikalarda Youla'nın sert vuruşunu Jefferson uzaklaştırdı. 9. dakikadan sonra orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta iki takımda bol pas hatası yaparken rakip kalede tehlikeli pozisyon üretemediler. Beşiktaş, Youla ve İbrahim Akın ile, Trabzon ise Yattara ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince devre golsüz sona erdi. Beşiktaş'ın geri paslarına taraftar tepki gösterdi.

    YOULA'YA BÜYÜK TEPKİ

    İkinci yarıya Trabzonspor daha hızlı başladı. 48. dakikada Szymkowiak'ın ara pasında topla buluşan Yattara, sağ çarprazdan sert vurdu. Cordoba topu uzaklaştırmak isterken Adem Dursun'a çarpan top filelere gitti: 1-0. Tümer'in oyuna girmesiyle Youla ve İbrahim Akın'ı ceza alanı içerisinde daha çok topla buluşturmak isteyen Beşiktaş'ın ataklarını Trabzonspor defansı önlemekte başarılı oldu. 54'te Kleberson'un sert şutu direkten döndü. Özellikle Youla ceza alanında kendisine gelen topları ezince tribünün büyük tepkisini çekti. Uzun paslarla Yattara'yı iyi kullanan Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

  • Engin ALBAYRAK

    Yattara, Adem'i bitirdi

    Trabzonsporlu Yattara, karşısında oynayan Adem Dursun'u çaresiz bıraktı. Yattara, her pozisyonda geçtiği Adem'e son oyunu da golde oynadı. Gineli futbolcunun atağında top son olarak Adem'e geldi, o da kendi kalesine golü attı. Adem 60. dakikada kenara alınırken, Yattara da sarı kart görüp cezalı duruma düştü.

    'Kahramanca oynadık'

    Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodziç, Beşiktaş galibiyeti nedeniyle bütün oyuncularını kutladığını belirterek, "Kahramanca oynadılar. Zor günlerde yüzümüzü güldürdüler" dedi.

    Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenerek bu sezon 2. deplasman galibiyetini alırken teknik direktör Halilhodziç, "Oyuncularımı kutluyorum. Kahramanca oynadılar" dedi. Çok zor bir dönem geçirdiklerini belirten Boşnak hoca, "Karışık durumlar vardı, hoca olarak çalışmak zordu. Oyundan çok seçimle ilgilendik. O yüzden galibiyet beni çok sevindiriyor" dedi. Trabzonspor'un 2. devre daha iyi yerlerde olacağını ifade eden Halilhodziç, bugün İstanbul'da yeni başkan Nuri Albayrak ile bir araya geleceğini kaydetti. Takviye isteyeceğini belirten Boşnak hoca, şampiyonluktaki favorisinin ise F.Bahçe olduğunu açıkladı.

    İKİ OYUNCUYU TUTAMADIK

    Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, Trabzonspor yenilgisini, "Trabzon'un iki önemli oyuncusunu izole edemedik" diye yorumladı. İnönü Stadı'ndaki maçlarda gol yedikten sonra oyuncuların reaksiyona geçemediklerini söyleyen Fransız hoca, "Seyircinin baskısına da dayanamyorlar. Statik olarak kalıyorlar" dedi. Fransız hoca, Beşiktaş'ın en büyük problemini de "Çok gol yiyoruz. Sonra da ön taraftara yeterli ağırlığı koyamıyoruz" şeklinde açıkladı.

  • M.Ali KAYMAK

    Fatih Tekke tedbir almış

    İstanbul'a gelirken havalimanında silahla görüntülenen Trabzonsporlu Fatih, tabancayı tedbir amaçlı taşıdığını söyledi. Ailesiyle birlikte arabasıyla seyahate çıkacağını, silahı bu nedenle yanına aldığını belirten Fatih, "Tedbir olacağını düşündüm. Hem bilmediğiniz bir yere geliyorsunuz, kapkaççısı var, hırsızı var" dedi. Bu arada İngiliz Wigan kulübünün sahibi Dave Whelan dün Fatih'i izledi.

    Youla sonunda pes etti

    Maçta büyük tepki gösterilen ve "Dışarı" diye tempo tutulan Süleyman Youla, Beşiktaş'tan ayrılmak istediğini söyledi. Küfürlü tepkiye daha fazla dayanamayacağını belirten Gineli oyuncu, "Menajerime kulüp bulmasını söyledim" dedi. Taraftarlar maç sonrası tüm oyunculara, "Yılbaşında hepiniz defolun gidin" diye tempo tutarak tepkilerini dile getirdiler.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi