T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 26 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yılmazlar Kablo: 2006 sıçrama yılı

Yılmazlar Kablo, 27 yıllık elektrik sektöründe hizmet veriyor. Yıllık beş bin ton alüminyum işleme kapasitesiyle ve ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip Türkiye de ilk üçyüz firma arasında yer aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaz, üretimlerinin yüzde 30'luk kısmınını 8 ayrı ülkeye ihraç ettiklerini ifade etti. 2006 yılı şirketlerinin sıçrama yılı olacağını söyleyen Sami Yılmaz şunları söyledi: "Üretim kapasitemizi yüzde 100'ün üzerinde arttıracağız. Alüminyum iletken konusunda Irak pazarında , radyatör pazarında ise AB üyesi ülkelerde daha etkin olacağımızı düşünüyoruz. Irak ile ilgili ciddi proje ve hedeflerimiz var."


Öncü Dental, Türkiye'ye yayıldı

Henüz kurulalı 4 yıl olmamasına rağmen Öncü Dental bugün Türkiye genelinde diş hekimliği malzemesinin dağıtımını yapıyor. Firma halen altı ayrı ülkeden yüzlerce kalem ürünün satışını, Türkiye geneline yayılmış 21 Satış Noktası ve toplamda 50'nin üzerinde firma aracılığıyla yapıyor. Öncü Dental ortaklarından Erkan Uçar, açıklamasında kısa sürede büyümenin sırrının etkin dağıtım ağından geçtiğini ifade ederken, ürün yelpazesini geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


'Öğrenim kredisi mağdurları affedilsin'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, üniversite öğrencisiyken öğrenim ve katkı kredisi alan, ancak iş bulamayınca kredi borçlarını ödeyemeyenlerin, adlarını "eğitim mağdurları listesi"ne yazdırdıklarını belirtti. Aygün, 96 bin öğrenciye "öğrenim kredisi", 158 bin öğrenciye de "katkı kredisi" nedeniyle icra takibi başlatıldığını ve haciz kıskacında olduklarını belirterek, bu borçların yeniden yapılandırılması ve ödeme kolaylığı sağlanmasını istedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun taksitlendirme yapma ve enflasyon oranının yüzde 50'sine kadar indirim yapma yetkisinin bulunduğunu belirten Aygün, kurumun bu yetkisini kullanmasını istedi.


Konut sahibi olmak gençler için hayal

GFK Türkiye'nin yaptığı anket sonucu Türk insanın ancak ileri yaşlarda ev sahibi olabildiğini ortaya koydu. Bireysel olarak kendine ait evi olanların oranının, Türkiye genelinde sadece yüzde 39 olduğuna işaret edilen araştırmaya göre, gençlerde (25-34 yaş) ev sahipliği oranı yüzde 24 iken, orta yaş üzerinde (55+) bu oran yüzde 71'e çıkıyor. Bu arada Türk Büro-Sen'in yaptığı bir araştırmada, ekonomik krizler ve konut fiyatlarındaki artışlar nedeniyle, 1982 yılında 1.1 milyon lira emekli ikramiyesi alan devlet memurunun 750 bin liraya daire aldığını, bugün ise aynı memurun 27 milyar lira olan ikramiyesi ile ortalama 81 milyar lira olan dairenin ancak bir odasını alabildiği belirtildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi