T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 26 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Jandarma'dan Meclis'e Şemdinli savunması

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Çörten Meclis'e gelerek,Şemdinli Komisyonu'na bir dosya bıraktı. Görüşmede tuğgeneralin, astsubay İldeniz ve Kaya'nın 9 Kasım'da 'acemice' hareket ettiklerini bildirdiği kaydedildi.

Veli
Toprak

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım'da meydana gelen patlamayla ilgili TBMM'ye ilginç bir ziyaret gerçekleşti. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Mehmet Çörten, geçen hafta gizlice TBMM'ye gelerek bir dosya bıraktı.

Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu, geçtiğimiz hafta süpriz bir ismi ağırladı. 9 Kasım patlamasına karışan Astsubay Başçavuşlar Özcan İldeniz ve Ali Kaya'nın 'amiri' pozisyonundaki Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Mehmet Çörten, komisyonun daveti olmamasına rağmen Meclis'i ziyaret etti. Tuğgeneralin ziyareti basından gizlendi. Edinilen bilgiye göre Jardarma İstihbarat Başkanı Çörten, Komisyon Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ile bir süre sohbet etti. Tuğgeneralin ziyaret hakkında komisyon üyelerine dahi bilgi verilmedi.

TANJU ÇAVUŞ İZİNLİYDİ

Yeni Şafak'ın elde ettiği bilgiye göre, Jandarma İstihbarat Başkanı'nın ziyareti iki önemli noktayı içeriyor. Şemdinli ve o bölgede yaşanan olaylara ilişkin Jandarma'nın elde ettiği bilgi, belge ve dokümanlar bir araya getirilerek "Şemdinli Dosyası" adı altında komisyona sunuldu.

Dosyada, 9 Kasım patlamasına karışan Jandarma elamanlarıyla ilgili görevlendirme yazılarının yanısıra, istihbarat personelinin terörle mücadale kapsamında yürüttükleri çalışmalar yer alıyor. Ayrıca patlamada hedef olarak gösterilen Umut Kitapevi'nin sahibi Seferi Yılmaz'la ile ilgili ayrıntılı bilgi de var. Yine aynı dosyada kalabalığa ateş açan Tanju Çavuş'un olay günü 'izinli' olduğu belirtiliyor.

DAVETSİZ MİSAFİR

Komisyonun daveti olmadan ziyaret eden Tuğgeneral Çörten'in, Şemdinli olaylarıyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığı'nın bakış açısını anlattığı 'biz bu olayların üzerinde hassasiyetle duruyoruz' mesajı verdiği belirtildi. Tuğgeneralin, halen cezaevinde bulunan astsubay Özcan İldeniz ve Ali Kaya'nın 9 Kasım günü "acemice" hareket ettikleri yönünde görüş bildirdiği kaydedildi.

'MAHİR KAYNAK DİNLENSİN' ÖNERİSİ

Şemdinli Komisyonu, bu hafta yapacağı toplantıda bölgede görev yapan bürokratları dinleyecek. Olaylar sırasında Hakkari Valisi olan Erdoğan Gürbüz ile Şemdinli Kaymakamı olan Mustafa Feslihan'ın hafta içinde yapılacak toplantıda bilgisine başvurulacak. Öte yandan komisyonun, önümüzdeki günlerde kimlerin bilgisine başvuracağı konusunda değişik tartışmalar var. Bazı komisyon üyeleri, eski istihbarat yöneticilerinin çağrılarak dinlenmesini istiyor. Mahir Kaynak gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin komisyona davet edilebileceği ifade edildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi