T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 26 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ABD, BOP'la bizi çökertmek istiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, ABD tarafından Türkiye'nin önüne konulmak istenen Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve AB politikaları ile milli ve manevi duyguların çökertilmek istendiğini savundu. Kutan, partisinin Hatay İl Kongresi'nde, BOP ile ABD'nin Ortadoğu'ya hakim olmak istediğini öne sürerek, "Önce Afganistan'a, daha sonra Irak'a yalan bahanelerle saldırılarda bulunan ABD, şimdi de Ortadoğu'ya egemen olmak istiyor ve bu suça Türkiye'yi de ortak etmek istiyor" dedi. Kutan, AB'ye girme konusunda da her türlü tavizin verildiğini ileri sürdü.


Sezer: Baykal'dan kolay kurtulacağız

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan'ın erken seçime gitmek istemeyeceğini belirterek, "Onu zorlayacak olan sözüm ona bir ana muhalefet partisi var. CHP baraj sınırına yaklaştı. Baykal esiyor gürlüyor ama, onların da hemen bir seçim istedikleri konusunda benim şüphem var" dedi. Seçim barajının düşürülmemesi konusundaki bir soruya cevap veren Sezer, AK Parti ve CHP'nin birçok konuda el ele hareket ettiğini savunarak, "Erdoğan'dan da Baykal'dan da bu ülkenin kurtulması lazım. Baraj böyle kalırsa Baykal'dan kurtulmak daha kolay olacak" diye konuştu.


Biz zorluklara gönüllü talibiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, "Bizi kimse zorla dikmedi. Biz gönüllü olarak bütün zorluklara talip olduk. Bunun sebebi de vatanseverliktir'' dedi. AK Parti Uşak İl Teşkilatı'nca organize edilen Uşak 2'nci Yerel Yönetimler Şura toplantısında konuşan Ergün, AK Parti'nin yeni ve büyük parti olarak kurulduğunu kaydederek, "Ülkemizin zorluklarını biliyorduk. Siyasi parti kurmanın ve çalışmanın fedakarlık gerektiğini bilerek bu sorumluluğun altına girdik. Bunun sebebi de vatanseverliktir'' dedi.


AK Parti'den Tanzanya'ya gelin

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer'in yeğeni Yasemin Yılmazer, Tanzanya'da öğretmenlik yapan Ahmet Gültekin ile evlendi. Ahmet öğretmeni, Kırıkkale'de düzenlenen nikah töreninde Tanzanya'daki öğrencileri de yalnız bırakmadı. Yeğeni Yasemin'in nikah şahitliğini yapan Milletvekili Murat Yılmazer, damada, "Onu sana emanet ediyorum. Çok uzaklara gidiyorsunuz birbirinizi sevin, sayın" dedi. Çiftin, Balıkesir'de de düğün yaptıktan sonra Ocak ayında Tanzanya'ya gidecekleri belirtildi.

  • BAHŞILI (A.A)


    İktidar yasakların peşinde koşuyor

    DYP lideri Mehmet Ağar, AK Parti hükümetini eleştirerek, dün Türkiye'de yasaklara karşı koyarak iktidara gelenlerin, bugün yeni yasakların peşinde koşmaya başladığını ileri sürdü. Ağar, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen "Hedef İktidar" toplantısında yaptığı konuşmada, Hükümetin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar olmak üzere "3Y" üzerinden siyaset yaptığını, ancak bu konularda bir başarı sağlanamadığını belirterek, "Yolsuzluklara damardan gireceğini söyleyenlerin damarlarına yolsuzluk girdi" şeklinde konuştu.


    'Sarıkamış, vatanı belleklere kazıdı'

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına bir mesaj yayımladı. Özkök, mesajında Sarıkamış harekatında görev alan askerlerin gösterdikleri olağanüstü tahammül ve kararlılıkla "vatan" fikrinin belleklerde yerleşmesini sağladıklarını bildirdi. Özkök, TSK'nın, şehitlerin manevi varlığından aldığı güç ve azimle, gelecekte de ulusun bağımsızlığı için şehitler vermeye hazır olduğunu belirtti.


    İsmet İnönü için mevlit okutuldu

    Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 32. ölüm yıldönümü dolayısıyla mevlit okutuldu. Ankara Pembe Köşk'teki mevlide, İnönü ailesi, yakınları ve davetliler katıldı. İnönü için, Anıtkabir'deki mezarında da bir tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Devlet Bakanı Ali Babacan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, İnönü'nün oğlu Erdal İnönü ve kızı Özden Toker katıldı. İnönü için Malatya, İzmir, Zonguldak, Mersin ve Adana'da da anıldı.


    Meclis'te bütçe maratonu bitiyor

    Meclis'in bütçe maratonu bitiyor. Önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ardından da Genel Kurul'da süren 2006 yılı bütçe görüşmeleri, bugün yapılacak son konuşmalarla sona erecek. Bütçenin tümü üzerinde yapılacak görüşmelerde, AK Parti, ANAVATAN ve CHP grupları görüşlerini dile getirecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bütçe üzerindeki eleştirilere yanıt vermesi bekleniyor. Meclis Başkanı Bülent Arınç başkanlığında saat 11.00'de toplanacak olan Genel Kurul, çalışmaları bütçe kabul edilinceye kadar sürdürecek.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi