T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 26 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İşimiz kolay değil

İlk yarıyı 4 puanlık avantajla bitirmenin sevindirici olduğunu belirten kaptan,"İkinci yarı daha zor olacak. Farkı arttırmak için çok çalışmalıyız" dedi.

F.Bahçe kaptanı Ümit Özat, ligin ilk yarısını değerlendirirken, G.Saray ile aralarındaki 4 puanlık farkın önemli olmadığını, 3. şampiyonluk için ligin 2. yarısına en iyi şekilde hazırlanmaları gerektiğini belirtti. Tatilini Antalya'da geçiren Ümit, "Sezona 2 beraberlikle başladık, ama bir galibiyet serisi yakaladık. Bu serinin arasında bir Trabzon beraberliği oldu. Ancak Beşiktaş ve G.Saray'ı deplasmanda yenmek, hem 2'li averaj hem de bizim açımızdan önemliydi. Bunu da başardık. Sahamızdaki Diyarbakır ve Trabzon beraberlikleri bizi üzdü. Onun dışında iyi bir ilk yarı oldu.

Devreyi 4 puanlık bir avantajla bitirmek sevindirici ancak 2. yarı, ilk yarıdan çok daha zor olacak" ifadelerini kullandı.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

G.Saray'a karşı deplasmanda galip gelmelerinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Ümit Özat, "Geçen sezon ilk yarıyı 43 puanla bitirmiştik. Bu sezon ise, ilk yarıda 45 puan topladık. Ancak rakibimiz de az puan kaybetti. Dolayısıyla 4 puan tabiki önemli bir avantaj ama bu biz de rehavet meydana getirmemeli. Çünkü 2. yarıdaki maçlar, hem hava koşulları hem de rakip takımların yapacakları transferlerden dolayı çok zor geçecek. Puan farkını korumak ve açmak için 2. yarıda çok çalışmalıyız" diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜ BİLİYORUZ

Ümit Özat, şampiyonluğun en büyük adayı olarak kendilerinin gösterilmesinin, hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu söyleyerek, "Herkes G.saray'ı yendikten sonra, 6 puanlık fark oluşunca bu işin bittiğini söylemişti. Bir hafta sonra Trabzon ile berabere kalınca aradaki fark 4'e düştü. Biz, kendi kalitemizi biliyoruz ve son 2 senenin şampiyonuyuz. Kendi gücümüzü de biliyoruz. İlk şampiyonluğumuzda 11 puan geriden geldik. Futbolda işi bir an gevşek tutarsanız, işin zorluğunun farkına varmazsanız, her türlü tehlike sizi bekleyebilir. Dolayısıyla bu tehlike çanları kapımızı çalmadan puan farkını arttırmalıyız" şeklinde konuştu.

PUAN FARKINI AÇMALIYIZ

Ligin 2. yarısının ilk maçını G.Birliği ile oynayacaklarını hatırlatan Ümit Özat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gençlerbirliği maçıyla ligin 2. yarısına iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz var. Devre arasına moralli girmemiz bizim açımızdan iyi oldu. Ama şu bir gerçek ki, 3 puanlık sistemde 4 puanlık fark önemli bir fark değil. Yeter ki, o farkı korumak ya da arttırmak için gerekli çalışmaları yapalım ve konsantrasyonumuzu sağlayalım."

KUPA HASRETİNE SON

Ümit , kupadaki Gaziantep yenilgisi ile ilgili olarak, "Önümüzde 2 maç daha var. Bu maçları kazanıp kupada bir üst tura çıkacağız. F.Bahçe, 22 yıldır kupayı alamıyor. Bu çok uzun süre. Son 2 sezonun şampiyonu olarak, bu 22 yıllık hasrete son vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Bu kadar kavga yeter

Ümit Özat, başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm ülkenin yeni yılını kutlarken; önemli mesajlar verdi. Kaptan, "Umarım yeni yılda her şey iyi olur" dedi. Kaptan, ilk yarıda sık sık gündeme gelen tartışmaların bitmesi dileğinde bulunurken; "Sahada ve tribünde kavgasız ve gürültüsüz maçlar olsun" diye konuştu.

2006'da barış kazansın

Ligin ilk yarısını lider tamamlayan Fenerbahçe'de futbolcular, yeni yıl ağacıyla birlikte fotoğraf çektirerek, camianın ve taraftarların yeni yılını kutladı. Futbolcuların devre arası tatili öncesi Samandıra Tesisleri'nde çektirdiği "Barış ve Mutluluk Dolu Nice Yıllara'' yazılı pankartlı fotoğraf, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulede sergilenmeye başlandı.

'Siz git demedikçe gitmem'

Alman basınında çıkan "Schalke Daum'u istiyor" haberlerinden sonra teknik direktör Daum'un, Başkan Aziz Yıldırım'ı arayarak, "Siz git demediğiniz sürece bir yere gitmem" dediği öğrenildi. Daum'a, Aziz Yıldırım'ın, "Sonuçlar ne olursa olsun, yolumuza beraber devam edeceğiz" sözünü verdiği ifade edildi. Öte yandan F.Bahçe'de Nihat konusundaki gelişmeler olumsuz yönde. Nihat'ın yakın çevresine "30 yaşındaki oyuncular bile Avrupa hayali kuruyor. Ben niye Türkiye'ye gideyim" dediği öğrenildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi