T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 29 ARALIK 2005 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kürtçe yayın Ocak'ta başlıyor

RTÜK Başkanı Zahid Akman, farklı dil ve lehçelerde yayın yapılabilmesine yönelik çalışmaların belli bir düzeye geldiğini ve Ocak'ta gerekli iznin verileceğini bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, farklı dil ve lehçelerde yayın yapılabilmesine yönelik çalışmaların belli bir düzeye getirildiğini, belgelerini tamamlayan yayın kuruluşlarına Ocak ayından itibaren gerekli iznin verileceğini bildirdi. Akman, kurul üyeleriyle birlikte RTÜK Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılını değerlendirdi ve 2006 yılına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Akman, AB uyum çalışmaları kapsamında tarama sürecinin devam ettiğini, bu sürecin gereği olarak yayıncılık mevzuatında da gerekli düzenlemelerin bir bölümünün yapıldığını, önümüzdeki günlerde de yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Farklı dil ve lehçelerde yayın yapılabilmesinin kurulun gündemindeki konulardan biri olduğunu belirten Akman, "Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerde yayın yapılabilmesine yönelik çalışmalar belli bir düzeye getirilmiştir. Ancak başvuran yayın kuruluşlarının bazı eksiklikleri bulunmaktadır. İki kez kendilerine yazıyla eksikliklerini tamamlamaları bildirilmesine karşılık henüz eksikler tamamlanmamıştır. Bölge müdürlüklerimizin alt yapıları da hazırlanarak, Ocak ayından itibaren evrağını tamamlayan yayın kuruluşlarına gerekli yayın izni verilecektir" diye konuştu.

FREKANS TAHSİSİ

RTÜK'ün kuruluşundan bu yana çeşitli nedenlerle çözülemeyen sorunların başında yayıncıların karasal frekansları bedelsiz kullanımı ve bu alandaki belirsizliklerin geldiğini kaydeden Akman, "2006 yılı başından itibaren halihazırda karasal frekans kullanan radyo ve televizyonlardan yıllık frekans kullanım bedeli alınması, kullanılan vericilerin güç ve teknik özellikleri bakımından standart hale getirilmesi ve Telekomünikasyon Kurumu bünyesindeki Spektrum İzleme Sisteminin radyo ve televizyon frekanslarının denetimi için RTÜK kullanımına açılması planlanmaktadır" dedi. Akman, Ankara ve İstanbul'da toplam 4 vericiden 2006 Ocak ayı sonlarından itibaren dijital deneme yayınlarına başlanması konusundaki çalışmaların son safhaya geldiğini kaydetti.

Zahid Akman, üst kurulun küçükleri koruma çabalarında desteklenmelerine yönelik olarak geliştirilen "akıllı işaretler" adlı koruyucu sembol sisteminin bir an önce uygulamaya konulmasına önem verdiklerini söyledi.

  • ANKARA

    Roj TV RTÜK takibinde

    Zahid Akman, bir gazetecinin "Roj TV'nin yayınları konusunda hükümete bir öneriniz olacak mı?" sorusuna cevaben şunları söyledi: "Roj TV'nin yayınlarıyla ilgili yoğun bir çalışma içindeyiz. Özellikle Danimarka'daki bizim emsalimiz düzenleyici kuruluşların yetilileriyle görüşüyoruz. Hükümet ve Dışişleri Bakanlığımız da çok aktif bir çalışma içinde. Çalışmada öncülüğünü onlar yapıyorlar. Onların da talepleri olduğu zaman biz katkı sağlıyoruz."

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi