AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
İbo isterse!

İbo Şov kesintisiz yayındayız diye alt yazı geçerek, reklamsız yayın yaptı diye sorgulamıştım dün. Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir aradı hemen. "Program başlamadan önce bir kuşak reklam girdik önüne. İçine de üç kuşak reklam girdik, ancak uzun süre reklamsız gittik. Bu bir stratejiydi. Show TV'deki Kadın İsterse programını geçmek için bu taktiği kullandık" dedi.

Program üç saat sürdüğü için o üç kuşak reklamı kaçırmışız. Yine de bu kadar uzun bir program içine en az altı kuşak reklam açılır. Bana göre normali bu. Tabii stratejiler de önemli. Taktik o gün tuttu, İbo Şov, Hülya Avşarlı Kadın İsterse dizisini geçip birinci oldu. Cengiz Özdemir "Hedefimiz Kasım sonunda üçüncü kanal olmak" diyor. Çıtayı her geçen gün daha da yükselteceklermiş.

Star'ın ihalesi yapıldı, şimdilik yeni patron Doğan Grubu gözüküyor, Cengiz Özdemir devir işlemlerine kadar Star'ı daha da yukarı taşımak için kolları sıvamış anlaşılan...

Kanal D'de dün sabah Seda Sayan'ın programı vardı ama yoktu. Şöyle ki, program RTÜK tarafından ceza aldığı için, yerine belgesel konmuştu.

RTÜK'ün hazırladığı bir belgeseldi bu. Adamlar denize giriyor balık tutuyor, mavi ve yeşil akıyordu. Balıkçının biri ağzındaki sigarayı alıp, fırlattı attı.

Dizilerde, programlarda artık sigara gösterilmiyor. Sigaranın da yer aldığı görüntü olmazsa olmaz görüntüyse, üzeri mozaikle kapatılarak yayınlanıyor.

Çünkü RTÜK sigara görüntüsü veren kanalları uyarıyor.

Şimdi RTÜK'ün belgeselinde de sigara görüntüsü olduğuna göre...

RTÜK'ü kim uyaracak...

Herhalde ben!

Show TV'nin yeni yayın dönemi gecesine katıldık. Diğer kanallar yeni dönemi Reina'da kutladı. Show TV'den ise "İnönü stadının yanında lunapark var oraya gel" dediler. Allah Allah lunaparkta gece mi olur dedik, gittik. Atlı karıncalar, uçan sandalyeler, çarpışan arabalar arasında geçen, televizyon yıldızları ile dolu bir gece... Dev bir ekran kurulmuş, Show'un yeni programları tanıtılıyor, bu arada bazı personel de çarpışan arabalara ve atlı karıncalara biniyor. Koca koca adamlar, koca koca kadınlar. İlginçti. Bir ara ben de binsem mi diye düşündüm, sonra utanıp vazgeçtim.

Show TV'nin Halkla İlişkiler Müdiresi Esin hanıma "Neden Lunapark, çok mu aradınız burayı" dedim... "Biz eğlence kanalıyız, tanıtım yaparken bile lunapartkta eğlenelim dedik" cevabını aldım.

Şimdi NTV veya TGRT Haber, haber kanalı olduğuna göre, böyle bir geceyi otobüslerin çarpıştığı haber mahallinde mi yapacak yani. Veya ne bileyim, otobüs dereye, kanala uçmuş, kanal personeli de beline kadar suya mı girip kutlayacak yeni yayın dönemini?

Kanalın kanalda gecesi mi olur?

Behzat-Süheyl Uygur kardeşlerle karşılaştım gecede. Bana "Niye bizi hiç yazmıyorsun, Star'daki Ha Babam De Babam adlı programımızı beğenmiyor musun" dediler. Yüzlerine baktım "Ben ÖVMEN değilim" dedim.

Anlamadılar. İzah ettim.

"Ben adı üzerinde ELEŞTİRMEN"im. Yani eleştiririm. Demek ki sizin programda eleştiricek bir şey bulamamışım" dedim.

İyi sıyırdım aradan...


5 Ekim 2005
Çarşamba
 
BEKİR HAZAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED