AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Çubukçu: Gençlerimize meslek kazandırıyoruz

Devlet Bakanı Çubukçu, 42 bin sokak çocuğunu korumaya aldıklarını belirterek, sokak çocukları ve engellilere yönelik atölyelerden yapılan satışların bu kişilere maaş olarak döndüğünü bildirdi.

Avrupa Komisyonu destekli ve meslek edindirme amaçlı "Beyoğlu Mozaik ve Çini Çarşısı Projesi" kapsamında sokak çocukları, engelliler ve işsiz gençlere yönelik atölyelerin yer aldığı çarşının açılışı, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yapıldı.

Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklara yönelik çalışmalar kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından açılan merkezlerde bugüne kadar 41 bin 982 çocuğa ulaşıldığını anlattı. Çubukçu "sokakta yaşayan çocukların, engellilerin, ayrıca ekonomik yetersizlik içinde olan işsiz gençlerimizin yararlanacağı beceri ve meslek kazandırmayı amaçlayan bu projeyi başlatmaktan büyük bir mutluluk duyduk" dedi.

300 çocuk meslek öğrenecek

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da,Avrupa Komisyonu'ndan alınan 71 bin Avro'luk fonla eğitime katkıda bulunmaktan ve bu kapsamda çocuklara, gençlere hizmet vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Demircan, burada 11-19 yaş arasındaki 300 çocuk ve gence takı tasarımı, mozaik ve çiniden yapılmış el sanatları eğitimi verileceğini, onların ekonomik güç kazanacakları bir pozisyona getirileceğini anlattı.



17 Eylül 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED