AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
İngiliz askerleri arkadaşları için hapishaneyi yıktı

Irak'ın Basra kentinde, İngiliz tankları, bir hapishanenin duvarını yıkarak, Iraklı 2 polisi vurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 2 İngiliz askerinin serbest kalmasını sağladı. Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, 5-6 tankın hapishanenin duvarını yıktığını, daha sonra İngiliz askerlerinin binaya girerek 2 askeri serbest bıraktıklarını söyledi. Yetkili, askerlerin cezaevine baskın düzenlemesi ve duvarları yıkmasıyla, onlarca mahkumun da kaçtığını açıkladı. olayı protesto eden ıraklılar'ın tanklara saldırması üzerine 2 Iraklı öldü.

Yirmi yıl önce dün Meksika yerle birdi

19 Eylül 1985 yılında meydana gelen ve 9 bin 500 kişinin hayatına mal olan Meksika depreminin 20'nci yılındönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Depremde yerle bir olan binalardan biri de Regis Hotel'di. İnsanlar hotelin enkazı etrafında kardeşlik çemberi oluşturarak felakette yaşamlarını yitirenleri andı.

Lübnan'da bomba kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Lübnan'da başkent Beyrut'ta bulunan Kuveyt büyükelçiliğinin enformasyon bürosunda meydana gelen ufak çaplı patlamada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kuveyt'in Beyrut Büyükelçisi Ali Süleyman El Suid, büyükelçilik enformasyon bürosunda meydana gelen patlamanın terör saldırı olmadığını söyledi. Büyükelçi Suid, yaptığı açıklamada, "büronun Lübnanlı bir elemanının eski bir el bombasıyla oynaması sonucu patlama olduğunu'' belirtti.

  • BEYRUT

    Saddam'ın yeğenine hapis cezası

    Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yeğeni Eymen Sabavi, Irak'taki direnişe maddi destek vermek ve bomba yapmak suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. "Irak Merkez Ağır Ceza'' mahkemesi, Sabavi'nin, hakkındaki diğer suçlamalarla ilgili olarak da 1 Kasım'dan itibaren yargılanacağını açıkladı. Saddam'ın üvey erkek kardeşi Sabavi İbrahim El Hasan'ın oğlu olan Eymen Sabavi'nin, geçen mayıs ayında Tikrit'te düzenlenen baskında yakalandığını bildirdi.

    Rusya'da sansür karşıtı Yakovlev öldü

    Rusya'da Perestroika döneminde ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) yıkılmasını izleyen yıllarda verdiği basın özgürlüğü mücadelesiyle tanınan gazeteci Egor Yakovlev, yaşamını yitirdi. AFP Ajansı, 76 yaşındaki gazeteci Yakovlev'in kalp yetmezliğinden Moskova'da önceki gün öldüğünü açıkladı. Perestroika döneminde sansüre Yakovlev için Rusyalı gazeteciler dün sabah bir anma töreni düzenlediler.

  • MOSKOVA

    Rusya BM'den terör örgütü listesi istedi

    Rusya, Birleşmiş Milletler'e, terörizmle daha etkin mücadele için bütün terörist grup ve kişilerin tek bir listede toplanması çağrısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM zirvesi sırasında bütün terör örgütlerini ve kişileri kapsayacak bu listenin gecikmeden oluşturulmasını istedi.Lavrov, ABD'nin bir BM kararı olmadan, kitle imha silahları gerekçesine dayanarak Irak'ı işgal etmesini de bir kez daha eleştirdi.

  • MOSKOVA

    Japonya'da genç nüfus azalıyor

    Japonya'nın 2004 yılı istatistiklerine göre her 5 kişiden biri 65 yaşın üzerinde. Eylül 2004 rakamlarına göre nüfusun yüzde 19,5'ini oluşturan 24,85 milyon kişi bu gruba giriyor. Bu grup, 1995 yılında 18,28 milyon kişi idi. Yaşlı nüfus oranının bu hızla büyümesi halinde 2014 yılında her 4 kişiden birinin 65 yaşın üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

  • TOKYO

    Mısır'da 1500 tutuklu serbest

    Mısır İnsan Hakları Ulusal Konseyi'nin istekleri doğrultusunda çeşitli suçlardan cezaevlerinde yatan 1500 tutuklunun serbest bırakıldığı, 500 tutuklunun ise 2 gün içerisine serbest bırakılacağı bildirildi. Serbest bırakılan tutukluların çoğunluğunu hasta mahkumların ve siyasi nedenlerden dolayı hapis yatan öğrencilerin oluşturduğu kaydedildi. İçişleri Bakanlığı'nın, 500 tutuklu ile ilgili araştırmasını ise sürdürdüğü, araştırmanın bitmesinin ardından serbest bırakma işleminin başlayacağı öğrenildi.

  • KAHİRE

    Düşen uçağın pilotu kalp hastası

    Atina yakınlarında 121 yolcu ve mürettebatıyla 14 Ağustos 2005 Pazar günü düşen Rum "Helios" şirketine ait uçağın pilotu ve yardımcı pilotunun kalp hastası olduğu bildirildi. Kurtulanın olmadığı kazayla alakalı olarak incelemelerde bulunan adli tıp uzmanı Filipos Kucaftis, yardımcı pilotun durumunun daha ciddi olduğunu söyledi. Kucaftis, uçağın düşmesinde pilotların kalp rahatsızlarının etkili olduğunu söyleyemeyeceğini belirtti.

    ABD'li büyükelçi İbranice öğrenecek

    ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi Richard Jones, İsrail hakkında fazla bilgisi olmadığını ve İbranice yerine Arapça bildiğini söyledi. Tel Aviv'de görev yapacak olan Jones, "İsrail'e aşina değilim. Fakat mümkün olan en kısa zamanda ülkeyi incelemek istiyorum" dedi. Dün güven mektubunu Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'a sunan Jones, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı ilk görüşmede, akıcı bir şekilde Arapça bildiğini söyledi, İbranice'yi de öğreneceği taahhüdünde bulundu.



  • 20 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED