AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Çocuğumun katilini bulun'

Milletvekili lojmanlarında öldürülen Mustafa Güngör'ün annesi Ümran Güngör 14 yıl aradan sonra ilk kez Yeni Şafak'a konuştu. Ankara'ya gelmemeye yemin eden Ümran Güngör, "Meclis'in en yüksek tepesine çıkıp 'Benim çocuğumun katilini bulun' diye bağırmak istiyorum" dedi.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA
    Milletvekili lojmanlarında öldürülen Mustafa Güngör'ün annesi Ümran Güngör, "Meclisin en yüksek tepesine çıkıp 'Benim çocuğumun katilini bulun' diye bağırmak istedim. Beni hep eşim engelledi. Şu an bile aynı isteği duyuyorum" dedi. TBMM Araştırma Komisyonu, Mustafa Güngör'ün annesi Ümran Güngör'ü dinlemek üzere İzmir'e gidiyor. Acılı anne Güngör ile Meclis komisyonundaki milletvekillerinden önce Yeni Şafak görüştü.

    14 yıl sonra ilk kez konuştu

    Cinayetin üzerinden geçen 14 yılın ardından ilk kez açıklama yapan Güngör, cinayetten önce oğlunun hiç kimseyle kavgalı olmadığını belirterek "O benim arkadaşım, her şeyimdi. Eğer bir kötülük sezseydim, hemen onu alır giderdim" dedi. Anne Güngör, oğlu Mustafa Güngör'ün cinayete kurban gittiği 24 Haziran 1991'den bugüne kadar geçen 14 yıllık sürede Ankara'ya bir daha gelmemiş. Hatta Lojman Cinayeti'ni araştıran TBMM Komisyonu, "Benim çocuğum orada yokoldu. Ankara'yı da, siyasetçileri de, Ankara'nın insanlarını da görmek istemiyorum" diyen Güngör'ün ifadesine başvurmak üzere İzmir'e gitmeye karar vermiş.

    Oğluyla 'arkadaş' gibi bir ilişkisi olduğunu söyleyen Güngör, cinayet öncesinde oğlunun kimseyle tartıştığına dair bir bilgisi olmadığını ifade etti. Oğlunun bir defasında eve sinirli geldiğini ve kendisine nedenini sorduğunda milletvekili çocuklarını taşıyan serviste yaşadığı bir olayı anlattığını kaydeden Güngör şöyle konuştu:

    "Oğlum boyunun uzunluğu nedeniyle serviste iki büklüm duruyormuş. Servisin arkasında oturan ve kendisine gülen bir grupla tartıştığını anlatmıştı olanları. Çok sinirli gelmiş, o çocukların tavırları hoşuna gitmemişti, hatırlıyorum."

    Kız arkadaşını çok seviyordu

    Cinayet öncesinde Güngör'ün davranışlarında herhangi bir gariplik görmediğini aktaran Anne Güngör, kendisini tehdit eden bir kişi de bulunmadığını dile getirdi. Güngör, cinayetten sonra oğlu Mustafa'nın cesedini bularak polise ihbar eden kız arkadaşı Çiğdem Taşkıran için ise "Kız arkadaşı olduğunu duyduğumda oğluma sormuştum. 'Beni çok seviyor anne, ben de onu' demişti" yorumunu yaptı.

    'Meclis'e gidip bağırmak istiyorum'

    Aradan geçen zamana rağmen oğlunun acısını yüreğinde 'daha dünmüş' gibi hisseden Ümran Güngör, cinayetin failleri bulunduğunda acısının biraz olsun hafifleyeceğini söyledi. Başta TBMM komisyonu olmak üzere bütün yetkililere seslenen Güngör, "Meclis'in en yüksek tepesine çıkıp 'Benim çocuğumun katilini bulun' diye bağırmak istedim. Beni hep eşim engelledi. Şu an bile aynı isteği duyuyorum" dedi.

    CİNAYET AYDINLATILAMIYOR

    Mustafa Güngör'ün Meclis lojmanlarında öldürülmesinin ardından yıllar geçti. Ancak cinayet bir türlü aydınlatılamadı. Esrarengiz cinayet, basında sürekli yer almasına rağmen, çözüme ulaşılamadı.



  • 4 Haziran 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED