AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Hedef Suriye değil İslamizm

Suriye uzmanı Patrick Seale, Şam'a yönelik baskının esas amacının, "Arap ülkelerinde yaşayanların İslamizm etrafında birleşmesini engellemek olduğunu" söyledi

Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesinin ardından Şam'a yönelik yoğun uluslararası baskı sürüyor. Paris'teki Fransa Radyo evinde bulunan CAPE (Centre d'Acceuille de la Presse Etrangere-Yabancı Basını Karşılama Merkezi)'nin Suriye'deki krizle ilgili hazırladığı konferansa katılan ünlü Suriye ve Ortadoğu uzmanları Patrick Seale ve Joe Bahout Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın yeni aşamada çok ciddi bir sınavla karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Suriye'yi ve özellikle Esad ailesini kara günler beklediğini dile getiren ünlü Suriye uzmanı Patrick Seale, Suriye'nin hâlâ Kürtlerin siyasal ve kültürel haklarını vermemesini ise "büyük bir skandal" olarak değerlendirdi.

Fransa günah çıkarıyor

Suriye'ye yapılan baskıların esas amacının "Arap ülkelerinde yaşayanların İslamizm etrafında birleşmesini engellemeye yönelik oluduğunu" söyleyen Patrick Seale, "Ama ben bu baskıların bunu engelleyeceğine inanmıyorum" dedi. Fransa'nın da ABD'ye destek vererek Irak müdahalesindeki hatasını telafi etmeye çalıştığını söyleyen Patrick Seale, ABD'nin Suriye'ye silahlı müdahaleye hazır olduğuna inanmadığını da belirtti. ABD'nin Ortadoğu'da başının yeterince dertte olduğunu söyleyen Seale, "ABD halkınının da bunu kabul edeceğine inanmıyorum ben" şeklinde konuştu. Seale, Amerika'nın aslında Suriye'de rejimi değil yönetimin politikasını değiştirmek istediğini dile getirdi.

  • TAHRAN



  • 7 Kasım 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED