AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ

İzin ve Rapor Halinde Vekil Memurun Maaşı Kesilir mi?

Bir belediyede vekil mimar olarak çalışıyorum. Tüm izin ve rapor hallerinde maaşımız kesiliyor. Bu doğru bir uygulama mıdır?

Uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığının mütalaası şu şekildedir:

"Açıktan vekil olarak atananların sosyal haklardan yararlanacak olmaları diğer haklardan faydalanamayacağı anlamına gelmediğinden, 657 sayılı Kanuna göre yıllık izin verilebilmesi, personelin Devlet Memuru olması ve yeterli hizmet süresi şartlarının birlikte gerçekleşmesi halinde mümkün olmakla birlikte en az kesintisiz bir yıl çalışmış süreler için, açıktan vekil olarak atanan personele 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun yıllık izin verilmesine ilişkin hükümlerin uygulanabileceği, mazeret izni ve hastalık izni verilebileceği"

Devlet Personel Başkanlığı bu görüşü Diyanet İşleri Başkanlığına vermiştir. Bu görüşü Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde açıklamıştır.

Bu çerçevede açıktan vekil olarak atananların izin veya raporlu olmaları halinde vekalet ücretlerinin kesilmeyeceği sonucuna varılmaktadır.


Bir İntibak Hesaplaması

1999 yılında ortaokul mezunu olarak DMS'ye girerek 24/11/2000 hizmetli olarak atandım. Görevde yükselme sınavına katılarak memur olarak atandım. Ortaokulu 28/08/1996 yılında, Liseyi 30/06/2000 yılında, lisans (4 Yıl) öğrenimimi 05/09/2005 yılında bitirdim ve halen 10/3 derecesinde çalışmaktayım. Görev öncesi 18 ay askerlik hizmetim var. Ben emsale mi takılıyorum?

Sizin emsaliniz: 1996 yılında orta okulu, 1999 yılında da liseyi bitirerek 4 yıl süreli yüksek öğrenime başlayan, 31.7.2003 tarihinde mezun olarak memuriyete giren bir memurdur.

İntibak talebinizin 31.10.2005 tarihinde yapıldığını düşünürsek; Emsalinizin hizmeti (31.7.2003- 31.10.2005= 2 yıl 3 ay hizmetiniz olacaktır.)

Buna göre; 31.07.2003 tarihinde 9/1 + 2 yıl 3 ay = 9/3 + 5289 sayılı Kanun gereğince 1 derece = 8/ 3 olacaktır.

Durumunuz; memuriyete başlama tarihi 24.11.2000-31.10.2005 = 4 yıl, 11 ay, 7 gün

Buna göre derece ve kademeniz: 9/1+ 4 yıl, 11 ay, 7 gün = 8/ 2 + 5289 sayılı Kanun gereğince 1 derece = 7/ 2 olacaktır.

Ancak, emsalinizi geçmenizin mümkün olamayacağı dikkate alındığında, şuan ki derece ve kademeniz 8/3 olacaktır. Emsal uygulamasında bitirilen son okul dikkate alınmaktadır.


'Bir Kademe Maddesi' Astsubaya Uygulanır mı?

Daha önceki bir yazınızda yükseköğrenimde görülen hazırlık için bir kademe verilmeyeceğini belirtmiştiniz. Dayanağınız 657 sayılı Kanunun 36/A-6/b maddesiydi. Bu kanun maddesi TSK personelini (astsubay) kapsıyor mu?

926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda bu Kanuna tabi personel hakkında 657 sayılı Kanunun hangi maddelerinin uygulanacağı belirlenmiş olup, bu maddeler arasında 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi yer almamaktadır. Bu nedenle bu madde size uygulanamaz.


Asteğmenlik Süresi Memuriyete Ne Zaman Eklenecek?

1987 yılının tamamını asteğmen olarak çalıştım. 1988 mayısından itibaren öğretmen olarak görevdeyim. Asteğmen olarak 1 yıllık çalışmam, hizmet yılıma emeklilikte mi eklenecek?

657 sayılı Kanun'un 83 ve 84 üncü maddeleri gereğince askerlikte geçen süreler kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde dikkate alınmaktadır.

Yedek subay okulu süreleri askerlikte borçlanılabilmektedir. Asteğmen olarak çalışılan sürelerin tamamı ise emeklilikte herhangi bir borçlanma yapılmadan fiili hizmette dikkate alınmaktadır. Çünkü, bu sürelerde emekli kesintisi yapılmaktadır. Siz 24 yıllıkken asteğmen olarak çalıştığınız bir yıllık süre emeklilik sürenizde dikkate alınacaktır.


Memur, Özürlü Sınavına Girebilir mi?

Ben yardımcı hizmetler sınıfındaki hizmetli kadrosuna ilk defa atandım ve yüzde kırk özürlü sağlık raporum var. Özürlüler için yapılan memurluk sınavına katılıp kazansam, görevimden istifa edip gitsem, herhangi bir hak kaybına uğrar mıyım?

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik'in 2'nci maddesinde yönetmelik hükümlerinin ilk defa Devlet memuru olarak atanacak özürlüler hakkında uygulanacağı belirtilmiştir. Ancak bu hükme rağmen, memurların bu sınava girmelerine engel bir durum bulunmamaktadır. Bunun nedeni Devlet Personel Başkanlığının görüşüdür. Bu Başkanlık KPSS'ye memur olarak çalışanların da girebileceğini belirtmiştir. Dolayısıyla hizmetli olarak çalışmanızın özürlü memur sınavına diğer şartları taşıyor olmanız halinde girmenize engel teşkil etmeyeceğini düşünüyoruz. Ancak, iş talep formunda memur olarak çalıştığının belirtilmesi halinde sınav giriş belgesi verilmeyebilir. Aksi durumda ise gerçeğe aykırı beyanda bulunma gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilinir.

Tüm bunların yanında siz memursunuz. Memur istifa ederek yeni bir memuriyete başlayamaz. Yeni bir göreve hak kazanmanız halinde muvafakat alarak naklen geçmeniz gerekecektir.



Hazırlayan: Ahmet Ünlü
(memurlar.net editörü)

Faks: (0312) 472 68 80

12 Kasım 2005
Cumartesi
 
HAZIRLAYAN: Ahmet Ünlü


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED