T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 2 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Katliamdan kaçış

İsrail ordusu, Litani Nehri'ne kadar olan 30 kilometrelik alanı 'insandan arındırıyor'. Bölgedeki onbinlerce Lübnanlı katliama uğramaktan korkuyor. Araç yok. Yollar ve köprüler tahrip edildiği için halk yayan kaçıyor

Metin
Mutanoglu
12 Temmuz'dan bu yana Lübnan'ın güneyini ağır bombardımana tabi tutan, çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum sivili katleden, yüzbinlercesini de evlerini terketmek zorunda bırakan İsrail ordusu, enkaza çevirdiği yerleri işgale hazırlanıyor. İsrail Güvenlik Kabinesi, Suriye sınırından kuzeyde Litani Nehri'ne kadar olan 30 kilometrelik bölgeyi tamamen boşaltmak için geniş çaplı bir kara harekatı için karar verdi. 15 bin yedek askerin daha göreve çağrıldığını belirten İsrailli yetkililer, 2 kilometrelik alanda tampon bir bölge oluşturacaklarını ve çok uluslu güç gelinceye kadar burada birkaç hafta kalacaklarını belirtti.

HALK ÖLÜMDEN KAÇIYOR

Ancak bölgede hala on binlerce Lübnanlı bulunuyor. Halk, çoğu çocuk 60'a yakın sivilin öldürüldüğü Kana benzeri katliamlara maruz kalmamak için kendini yollara vurdu. Bölgedeki köyleri kuzeye bağlayan yol ve köprülerin tamamı tahrip edildiği için halk yayan kaçmaya çalışıyor. Araç yok. Kadınlar kucaklarında çocuklarıyla kavurucu güneşin altında zor yürüyor. Sadece çok gerekli eşyaları yanlarına alan halk, kendini can havliyle Lübnan'ın kuzeyine ve Suriye'ye atmaya çalışıyor.

'20 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ'

Hizbullahın El Manar televizyonu, Hizbullah güçleriyle İsrail askerleri arasında dün Ayta Eşşaab köyünde meydana gelen çatışmalarda 20 kadar İsrail askerinin öldüğünü ya da yaralandığını öne sürdü. El Arabiye televizyonu da, bu bölgedeki çatışmalarda 3 İsrail askerinin öldüğünü duyurmuştu.

ÖLEN SİVİL SIYISI 828

Lübnan hükümeti, İsrail'in 3 haftalık taarruzunun 828 kişinin ölümüne ve 3 bin 200 kişinin de yaralanmasına yol açtığını bildirdi. Öte yandan, İsrail savaş uçakları, dün Suriye sınırındaki Hermel'e 5 füze fırlattı. Saldırı sonucu Lübnan - Suriye karayolu zarar gördü. İsrail , Lübnan-Suriye arasındaki 4 geçiş kapısından Kaa-Hums'u ve Mesna'ya da bomba yağdırdı. Son bombalamayla iki ülke arasındaki 4 geçiş noktasından 2'si imha edilerek kapatılmış oldu.

  • BEYRUT

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi