T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 2 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İran: Nükleer hakkımız

Nükleer teknolijiden faydalanmak milletimiz hakkıdır diyen İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "İran halkıyla konuşmak isteyenler bundan sonra kiminle konuştuklarına dikkat etsinler" dedi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer teknolojiden yararlanmanın İran milletinin hakkı olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyi kararına rağmen nükleer faaliyetleriniaskıya almayacaklarını ima etti. İran'da herkesin "Nükleer enerji bizim hakkımız" sloganı attığını ifade eden Ahmedinejad, "Bizim milletimiz kendi kararını vermiş ve bütün sorunları aşarak nükleer teknolojiye sahip olmuştur. İran halkıyla konuşmak isteyenler bundan sonra kiminle konuştuklarına dikkat etsinler. Eğer İran milletiyle tehdit diliyle konuşabileceklerini düşünüyorlarsa, yanılıyorlar" diye konuştu.

'İSRAİL KATİLLERE RAHMET OKUTTU'

İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yaptığı saldırılara da değinen Ahmedinejad, Lübnan'ın Kana kasabasında yaşanan katliamı hatırlattı vebu cinayeti işleyenlerin hiçbir sınır tanımadıklarını söyledi. Halka, "Bunların kim olduklarını ve nereden geldiklerini biliyor musunuz? Acaba bunlar insan mı?" sorularını yönelten Ahmedinejad, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birkaç vahşi ve hunhar kişi, dünyadaki bütün katillere rahmet okuttu. Kendi maddi çıkarları doğrultusunda planlarını uygulamaya geçirmek için karar aldı ve korumasız bir millete saldırdılar. Hastaneleri, camileri, kiliseleri, huzurevlerini ve okulları hedef aldılar. Hatta Kızılhaç ve BM temsilciliklerine de saldırdılar."

  • TAHRAN

    Irak Lübnan'dan daha beter

    Irak'ta dün meydana gelen şiddet olaylarında 58 kişi hayatını kaybetti. En kanlı saldırı Bağdat'ın kuzeyinde gerçekleşti. Askeri kaynaklara göre, Tikrit ile Beyci arasında yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 20 Irak askeri öldü, 13 asker de yaralandı. Saldırının ardından Beyci'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bağdat'ın Kerrada semtinde bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 14 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Saldırı esnasında, güvenlik güçlerinin patlamanın meydana geldiği bankanın önünde maaş almak üzere kuyrukta olduğu belirtildi. Kuzeydeki Mukdadiye'de, bir karakolu hedef alan bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu 1'i polis, 6'sı sivil toplam 7 kişi hayatını kaybetti.

  • BAĞDAT

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi