T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 2 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Atama kararı geçen hafta alındı

Başbakan'ın İstanbul'da Hilmi Özkök ve Vecdi Gönül ile yaptığı toplantıda Büyükanıt'ın YAŞ'tan önce Genelkurmay Başkanlığı'na atanmasına karar verdiği bildirildi

Bilal
Çetin
Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sürpriz bir şekilde YAŞ toplantısından önce atanması kararının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün İstanbul'da yaptığı görüşmede alındığı ortaya çıktı. Erdoğan'ın, 27 Temmuz'da İstanbul'daki çalışma ofisinde Özkök ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile yaptığı toplantıda Genelkurmay Başkanı atanması kararnamesinin YAŞ'tan önce gönderilip gönderilemeyeceğini sorduğu belirtildi. Özkök'ün gönderilebileceğini söylemesi üzerine Erdoğan'ın kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaların tamamlanmasından hemen sonra Çankaya'ya gönderilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

BİZ PROSEDÜRÜ UYGULADIK

Daha önce Genelkurmay Başkanları'nın atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararnamelerinin YAŞ kararları ile birlikte Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğuna dikkat çekiliyor. Ancak, Yaşar Büyükanıt'an atanmasına ilişkin kararname YAŞ kararları beklenmeden Çankaya'ya gönderildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti MYK toplantısında "Biz prosedürü uyguladık. Genelkurmay Başkanları, Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile atanıyor. YAŞ ile ilişkisi bulunmuyor" dediği öğrenildi. Atama kararnamesinin Çankaya'ya gönderilmesinde Büyükanıt'la ilgili cep telefonlarına gönderilen mesajların etkisinin olmadığı belirtiliyor. Kararnamenin, sabah saatlerinde Çankaya Köşkü'ne gönderildiğine dikkat çekiliyor.

  • ANKARA


  • Kararları imzalayıp Malezya'ya gidecek
  • Askeri Şura tarihinde bir ilk daha!
  • Hükümet atamada gerekeni yaptı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi