T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Komutanların özgeçmişleri

Yüksek Askeri Şura'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanlığı'na da Orgeneral Işık Koşaner atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Başbuğ'un özgeçmişi şöyle:

Orgeneral Mehmet İlker Başbuğ, 1943 yılında Afyon'da doğdu.

1962'de Kara Harp Okulu'ndan, 1963'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu.

1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Başbuğ, 1973'te Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Plan ve Harekat Daire Başkanlığı emrinde ve Harp Akademileri Komutanlığı emrinde görev yaptı.

Orgeneral Başbuğ, daha sonra Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Belçika/Brüksel'de NATO Uluslararası Askeri Karargahı'nda İstihbarat Plan Karargah Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51. Piyade Tümen 247. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Başbuğ, Tuğgeneral rütbesi ile Belçika/Mons'ta Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karagahı'nda (Shape) Lojistik ve Enfrastrüktür Daire Başkanlığı ve 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu ve 1993 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

Orgeneral Başbuğ, tümgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve Belçika/Mons'ta Milli Askeri Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerini yürüttü.

1997 yılında Korgeneralliğe terfi eden Orgeneral Başbuğ, bu rütbesi ile 2. Kolordu Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Başyardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2002 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atandı. Orgeneral Başbuğ, 2003 yılında atandığı Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini 2 yıl sürdürdü.

Orgeneral Başbuğ, 2005'te 1. Ordu Komutanlığı'na getirildi. 30 Ağustos 2006 tarihi itibariyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Başbuğ, Sevim Başbuğ ile evli ve 2 çocuğu bulunuyor. Başbuğ, İngilizce biliyor.

ORGENERAL KOŞANER

Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in özgeçmişi şöyle:

Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, 1945 yılında İzmir'de doğdu. 1965 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1966 yılında Piyade Okulu'ndan mezun olan Orgeneral Koşaner, 1976 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda öğretmenlik ve Harekat Eğitim Subaylığı yaptı.

1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olan Orgeneral Koşaner, kurmay subay olarak Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı emrinde çalıştı.

İtalya'nın Napoli kentinde Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı (AFSOUTH) İstihbarat Dairesi'nde karargah subaylığı yapan Orgeneral Koşaner, 3. Ordu Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Strateji Kuvvet Plan Dairesi'nde Kuvvet Plan ve Program Şube ile Strateji Şube Müdürlüğü, 8. Piyade Tümen 131. Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Harp Dairesi Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Orgeneral Koşaner, 1992 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve 1. Komando Tugay Komutanlığı görevi yaptı.

1996 yılında tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Koşaner, bu rütbe ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttü. Orgeneral Koşaner, 2000 yılında korgeneralliğe terfi ederek Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra geçen yıl orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanlığı'na atandı. Orgeneral Koşaner, 2005 itibariyle de Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine getirildi.

Orgeneral Koşaner, 30 Ağustos 2006 itibariyle Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı. Nurdan Koşaner ile evli olan Orgeneral Koşaner, iki çocuk babası. Orgeneral Koşaner, İngilizce biliyor.

  • A.A

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi