T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Savaş suçuna devam

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Lübnan'ı 23 gündür bombalayan İsrail'in savaş suçu işlediğini tekrarladı. Örgüt, İsrail'in savaş uçakları ile, sivilleri ve beyaz bayrak asarak kaçmaya çalışan kadın ve çocukları öldürmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch - HRW), İsrail ordusunun bazı durumlarda Lübnan'da sivilleri bilerek bombaladığı izlenimi edindiğini, bazı saldırıların savaş suçu teşkil ettiğini bildirdi. Örgütün açıklamasında, Hizbullah güçlerinin Lübnan'da sivillerin arkasına saklandığı yolundaki İsrail'in iddiasının, bu ülkenin sivillerle direnişçileri ayırmakta ''sistematik başarısızlığını'' haklı çıkaramayacağı belirtildi. Örgüt, İsrail kuvvetlerinin savaş uçakları ve ağır silahlarla, çoğu beyaz bayrak asarak kaçmaya çalışan sivil araçlara ateş açtığını da bildirdi.

HEDEF ROKET RAMPALARI

Kara harekatını sürdüren İsrail birlikleri, sınır yakınlarındaki bazı köylerin denetimini ele geçirmek için Hizbullah güçleriyle çarpışıyor. İsrail ordusunun güney Lübnan'ın 11 köy ve kasabasında saldırılarını sürdürdüğü bildirildi. İsrail güvenlik yetkilileri, çoğu sınırın yakınında olan yerleşim birimlerinden sınıra en uzak olanın 6 kilometre mesafede Macdel Zun olduğunu, bazı tankların yüksek yerlerden kontrolü sağlamak için daha da kuzeye yöneldiğini söylediler. Bölgeye gönderilmesi planlanan uluslararası gücün yerleştirileceği 7 kilometre genişliğinde bir bölgeye oluşturmaya çalıştığı belirtilen İsrail ordusu, bu bölgede Hizbullah'ın varlığını yok etmeye çalışıyor. İsrail ordusunun Hizbullah güçleriyle çatışmaya girdiği güney Lübnan'da yaklaşık 10 bin askerden oluşan 6 tugayı bulunuyor. İsrail güvenlik yetkilileri, Hizbullah'ın roket rampalarının yüzde 25'inin bu bölgede saklandığını öne sürüyor.

5 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Hizbullah, son İsrail askeri de Lübnan'dan ayrılana kadar İsrail'le savaşacağını bildirdi. Örgütün başsözcüsü Hüseyin Rehal, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, Lübnan'dan bütün İsrail askerleri çekilene kadar ateşkesi kabul etmeyeceklerini söyledi. Bu arada Hizbullah'ın İsrail'e düzenlediği roket saldırısında 5 İsraillinin öldüğü bildirildi. İsrail televizyonları, Lübnan'dan gönderilen füzelerin İsrail'in Akre şehrinde 2, Maalot bölgesinde ise 3 kişinin ölümüne neden olduğunu duyurdu. Öte yandan İsrail savaş uçakları, sabaha karşı Beyrut'un güneyine 3 hava saldırısı düzenledi ve yaklaşık 70 hedefe bomba yağdırdı. İsrail savaş uçakları, sınıra 5 kilometre uzaklıktaki Taybe köyündeki bir evi de hedef aldı. Evde aynı aileden 3 kişi öldü. Cesetlerin halen enkaz altında olduğu belirtildi.

  • BEYRUT

    Peretz: Saldırıların bitmesi bize bağlı

    İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, İsrail ordusunun Lübnan topraklarında 23 gündür devam eden saldırılarında başarı sağlandığını, uluslararası baskının hedeflere tam olarak ulaşılmasına engel olamayacağını söyledi. İsrail'deki Kanal 10 TV'sine açıklamalarda bulunan Peretz, "Askeri operasyonların devamına Avrupa ve ABD'nin baskısıyla karar vermeyeceğiz. Operasyonun seyrine göre karar veririz. Şimdiye kadarki saldırılarımız, bölgenin geleceği için diplomatik taslak hazırlanmasını sağladı" diye konuştu.

    Beyrut'u vururlarsa, biz de Tel Aviv'i vururuz!

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail''in Beyrut'un merkezine saldırması halinde, gerillalarının da Tel Aviv'e roket saldırısı düzenleyebilecekleri uyarısında bulundu. Nasrallah, televizyondan yayınlanan açıklamasında, ''Eğer Beyrut'u vurursanız İslami Direniş de Tel Aviv'i vuracak, bunu yapabilir'' dedi. Bu arada, Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'in Lübnan ve Filistin'deki saldırılarının Orta Doğu'da yol açacağı olumsuz sonuçlara ilişkin olarak ABD ve İsrail'e yönelik ciddi uyarılarda bulundu. ''El Rai'' ve ''El Ghad Jordanian'' gazetelerine bugün bir demeç veren Kral Abdullah, İsrail saldırılarının bütün mantık sınırlarını aştığını ve acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

    İsrail ordusunun, Hizbullah gerillalarıyla çatışmalarında dünkü askeri kaybının 4'e yükseldiği bildirildi. Bu arada, Hizbullah'ın dün İsrail'in kuzeyine düzenlediği roket saldırılarında ölen İsrailli sivillerin sayısı 8'e yükseldi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi