T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S A Ğ L I K 2 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tarçın ve bal yan yana gelince...

Doğal ürünlere hızla bir dönüş var. Üstelik bu ürünler, doğru karışımla ve doğru miktarlarda uygulanırsa, pekçok derde de deva oluyor. Tarçın ve bal bunlardan ikisi. İşin güzel yanı ise, hem balın hem de tarçının kolay bulunan ve çok pahalı olmayan ürünler oluşu. Ayrıca tarçınlı kurabiyeler pişirildiği zaman etrafa yayılan kokusu inanılmaz güzeldir. Peki, bal ve tarçınla neler yapılabilir?

Saç Dökülmesi: Sıcak zeytinyağı içerisine 1 kaşık bal, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır. 5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

Sivilceler ve Deri: 3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. İki hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır. Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki bal ve tarçın karışımı uygulanır.

Kolesterol: 2 kaşık bal, 3 tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde yüzde 10 düşecektir. Günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

Hazımsızlık: Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler.

Soğuk Algınlığı: Bir kaşık ılıtılmış bal ile 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

Bağışıklık Sistemi: Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir içermektedir. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki bakteriler ve virüslerle savaşan parçacıkları da kuvvetlendirir.

Kalp Hastalıkları: Bal ve tarçınla bir karışım yapıp bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürün. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

Artrit: Eklem iltihabı olan hastalar, bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Düzenli olarak alınırsa kronik artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi