T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 6 AĞUSTOS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hababam'ın bilinmeyen yüzü

Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, 'Hababam Sınıfı'nın 50 yıl önce doğuşundan bugüne geliş sürecini anlattığı kitabında, dönemin tarihine ve romanın kahramanlarına ilişkin ilginç bilgilere yer veriyor

Şamil
Kucur
Filmleri, tiyatro oyunları ve kitapları ile kamuoyunun 50 yıldır ilgi ile takip ettiği Hababam Sınıfı, Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz tarafından 'Hababam Sınıfı" adlı eserle kitaplaştırıldı. Aydın Ilgaz, Hababam Sınıfı'nın doğuşundan bugüne elli yıllık serüvenini anlattığı kitabında, Rıfat Ilgaz ile birlikte bazı aydınların yaşadıkları dramlar ve Türkiye'nin son elli yılına ışık tutacak bilgilere de yer verdi.

İÇİMİZDEN İNSANLAR

Hababam'ın yazıldığı yıllarda kazandığı beğeni tiyatroların da dikkatini çekince, 1965'te piyesleştirilen oyun İstanbul Küçük Sahne'de Ercan Yazgan, Zeki Alasya, Metin Akpınar gibi oyuncular tarafından sahnelenir. Ardından sinema. Peş peşe Hababam Sınıfı filmleri çekilir. Hababam Sınıfı'nın bu kadar uzun süre ilgi ile takip edilmesinin, tiplemelerin gerçek hayattan alınmalarından kaynaklandığını belirten Aydın Ilgaz, "Kel Mahmut aslında Muallim Mektebi'ndeki müdür yardımcısı Nihat Dicle, İnek Şaban da Safranbolulu Öküz Mehmet. Romanda yer alan Güdük Necmi, Tulum Hayri, Hafize Ana gibi diğer sevilen karakterler de gerçek yaşamdan" dedi.

Tek parti döneminde tutuklanan Rıfat Ilgaz'ın önce Sansarayan Han'da, sonra Tophane Cezaevi'nde yattığının anlatıldığı kitapta 'Turancılık' davasından yargılanan Alparslan Türkeş ile aynı cezaevinde kaldığı da yer alıyor.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi