T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 10 AĞUSTOS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AK Parti 5. kuruluşunu 'sade' kutlayacak

Siyaset arenasına 14 Ağustos 2001 tarihinde giren AK Parti, 5. kuruluş yıldönümünü 'sade' bir programla kutlama kararı aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuruluş yıldönümünde hükümet ve parti icraatlarını bir basın toplantısı düzenleyerek anlatacak.

Aynı gün Başbakan Erdoğan başkanlığında partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplanacak.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, son dönemde tırmanan terör olayları ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin geçirdiği trafik kazası sonrasında yoğun bakımda tedavisinin sürmesi nedeniyle gösterişli kutlama yapmama kararı alan parti yönetimi, illerde 'makul' ölçüde kutlamalar yapılması talimatını verdi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, bugün parti genel merkezinde parti muhabirleriyle sohbet toplantısında biraraya geldi. Kılıç, 14 Ağustos Pazartesi günü 5. yaşını kutlayacak olan AK Parti'nin kutlama programına ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

AK Parti, bu yıl görkemli bir etkinlik yerine 'sade' bir kutlama programını tercih edecek. Ankara'daki kutlamalar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya başkanlığındaki bir heyetin Anıtkabir'i ziyaret etmesiyle başlayacak.

Kutlamalar çerçevesinde Başbakan Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde saat 10.00'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan basın toplantısında hükümet ve parti icraatlarını ayrıntılı olarak kamuoyuna anlatacak.

Aynı gün saat 15.00'de partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak. Genel Merkez'in kutlama programı basın toplantısı ve MKYK ile sınırlı tutulacak.

Parti yönetimi bu yıl İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları, son dönemde tırmanışa geçen terör olayları ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin geçirdiği trafik kazası sonrasında yoğun bakımda tedavisinin sürmesi nedeniyle gösterişli kutlama yapmama kararı aldı.

Bu çerçevede parti teşkilatlarına 'abartıdan uzak', 'makul ölçüde' kutlama yapmaları talimatı verildi. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "İl teşkilatları makul düzeyde etkinlik konusunda serbest bırakıldı. Çok abartıya kaçan programlar düzenlenmeyecek.

Etkinlikler, merkeziyetçi kutlama olgusundan sıyrılarak yerelleştirildi. Her bölge kendi algılamalarına uygun eğlence programı düzenleyecek. Kimi pasta kesebilir, kimi basın toplantısı düzenleyebilir, kimi de konser düzenleyebilir. Tercihleri teşkilatlara bıraktık" diye konuştu.

AK Parti, 5. kuruluş yıldönümü nedeniyle yeni bir slogan da belirledi. 'AK Parti aydınlık Türkiye'nin adresidir' sloganını kullanacak olan AK Parti, kuruluş yıldönümü nedeniyle iletişim teknolojisinden de kapsamlı olarak yararlanacak.

Türkiye genelinde 10 bin billboard kiralayacak olan parti, üzerinde yeni sloganın ve Başbakan Erdoğan'ın kısa bir mesajının yer aldığı afiş hazırlattı. Kılıç, partinin yeni sloganının bir davet içerdiğini belirterek, "AK Parti'yi merkez sağın adresi olarak sunan, tüm toplum kesimlerini AK Parti'ye davet eden bir slogan hazırladık" dedi.

Parti, kutlamalar çerçevesinde 46 ayrı internet sitesine de reklam verecek. İnternet sitelerini en çok tıklananlar arasından tercih eden parti, objektif kriterleri göz önüne alarak en çok ziyaret edilen sitelere reklam verecek.

Partinin eğitim, sağlık, tarım ve sosyal güvenlik alanındaki icraatlarının anlatılacağı reklamlar 14 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında bir ay boyunca internet sitelerinde yayınlanacak. İnternet kullanıcıları, siteye her girişte yeni bir gösterimi karşılarında bulacak.

Parti, yerel gazetelerin tamamına da ilanlar verecek. Yerel basına destek vermek amacıyla tüm yerel gazetelere yarım ve tam sayfa ilanlar verecek olan parti, yerel televizyonlar için de Başbakan Erdoğan'ın 90 saniyelik kutlama mesajını içeren kısa bir film hazırladı.

Yerel televizyonlar için ayrıca reklam kuşaklarında yayınlanmak üzere 4 ayrı tanıtım filmi de hazırlandı. AK Parti, önümüzdeki süreçte internet medyasından da daha fazla yararlanma kararı aldı.

"İnternet medyasından daha agresif ve radikal yararlanmaya başlayacağız" diyen AK Parti'li Kılıç, özellikle siyasal tercihlerini henüz şekillendirmeyen gençlerin bilgi açığını internet medyası üzerinde gidermeye çalıştığına dikkati çekti.

  • ANKARA (İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi