T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 10 AĞUSTOS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sayın Erdoğan duygularıma tercüman oldunuz...

Başbakan Erdoğan, Kral Abdullah onuruna verdiği akşam yemeğinde Lübnan'daki vahşete dikkat çekerek sivillerin katledilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Kral Abdullah ise "Sayın Erdoğan duygularımı siz aktardınız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin gerginliğinin Lübnan'a da sıçrayarak tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek ''İnsanlık bu yangına daha fazla kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır. Uluslararası toplum hiç vakit kaybetmeden harekete geçmeli'' dedi. Kral Abdullah ise Erdoğan'a "Teşekkür ederiz, benim ve halkımın Lübnan konusundaki duygularını siz aktardınız" dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud onuruna Dolmabahçe Sarayı'nda akşam yemeği verdi. Yemekte konuşan Erdoğan, dost ve kardeş Suudi Arabistan'ın 40 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk kralı olarak Kral Abdullah ve heyetini Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

LÜBNAN'A SEYİRCİ KALAMAYIZ

Konuşmasında bölgenin çalkantılı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Erdoğan, Irak'ta hala istikrarın sağlanamadığını söyledi. Erdoğan, Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine, bölgesel barış ve istikrara katkı yapacak bir yönetime kavuşmasına özel önem atfettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İsrail-Filistin gerginliği Lübnan'a da sıçrayarak tehlikeli boyutlara ulaşmış, dünya gündeminin ilk sırasına yükselmiştir. Akan kanın hemen durdurulması için bütün dünyaya bir kez daha seslendik. İnsanlık bu yangına daha fazla kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır. Uluslararası toplum hiç vakit kaybetmeden harekete geçmeli ve yükselen alevlerin bütün bölgeyi sarmasına, insanlığı küresel bir yangının içine sürüklemesine izin vermemelidir.''

  • İSTANBUL

    KRAL KAHKAHASI

    Yemekte Başbakan Erdoğan ile Kral Abdullah'ın samimi sohbetleri dikkat çekti. Kral Erdoğan'ın esprisine kahkahalarla gülerken, ağzını eliyle kapattı.

    TAVANI İNCELEDİ

    Kral Abdullah ve Başbakan Erdoğan bir ara Çırağan Sarayı'nın tavanına bakarak süslemeleri inceledi. İkilinin tavana bakarken çekilen fotoğrafı yemeğin en ilginç görüntüsü oldu.

    Katılım yoğundu

    Yemeğe Dışişleri Bakanı, Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Abdüllatif Şener, Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Ali Babacan ile diğer kabine üyeleri İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler,İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, işadamları Metin Kalkavan, Abdülkadir Konukoğlu, Turgay Ciner, Mehmet Ali Yalçındağ ile aralarında Yeni Şafak Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun da bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

    Kral'a bayraklı baklava

    Kral Abdullah ve beraberinde 300 kişi için Karaköy Güllüoğlu'na verilen 600 kiloluk baklava siparişi de dün hazırlandı. Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Kral için için açılan yufkanın üzerine işledikleri Suudi ve Türk bayrağını gösterdi. Daha sonra baklavalara Çırağan Sarayı'na götürülerek Kral'ın aşçısına teslim edildi.

    Karides sarması ve Osmanlı tatlı tabağı

    Yemekte davetlilere ''Saray usulü başlangıç tabağı'', ''Pazıda jumbo karides sarması ve enginar Selçuklu çömleğinde'', ''Süt kuzu tandır limonlu sakızlı çilav ve sebzeli karnıyarık ile', ''Karışık Osmanlı tatlı tabağı'' ikram edildi. Başbakan Erdoğan ve Kral Abdullah'ın konuşmasının ardından yemek basın mensuplarına kapalı devam etti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi