T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S İ N E M A 4 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Sinema
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

"Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben..."

HİLÂL TV 1. ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI

AYRINTILI BAŞVURU ŞARTLARI

2005 yılında yayın hayatına atılmasıyla birlikte; ciddi, güvenilir, kaliteli, dinî ve millî değerlere saygılı bir yayıncılık kültürünü özleyen kitlelerin kalplerinde ayrıcalıklı bir yer edinen Türkiye'nin genç televizyon kanalı Hilâl TV, ardarda gerçekleştirdiği atılımlarına bir yenisini daha ekleyerek, "Yalnızca Yüreğim, Kameram ve Ben..." adıyla, küresel ölçekte katılımlara açık bir "ulusal kısa film yarışması" düzenlemiştir.

Bu yarışmanın profesyonel bir organizasyon komitesi eliyle adım adım gelişip gelenekselleştirilmesi ve önümüzdeki yıllarda Türk kısa film sanatçılarının önde gelen buluşma platformlarından birine dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

1) Yarışma, sinema sektöründe amatör ya da profesyonel konumda, bu alanda eğitimli ya da eğitimsiz, kadın ya da erkek, her yaştan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Yapıtların sahiplerinin yurt dışında yaşamaları ve filmlerini orada çekmiş olmaları katılımlarına bir engel oluşturmamaktadır. Tek şart, filmi temsilen başvuruyu yapan yönetmenin T.C. uyruklu olmasıdır.

2) Yarışmada herhangi bir tür ya da konu sınırlaması yoktur. Yarışmacılar etkinliğe dramatize, belgesel, deneysel, animasyon ya da karışık tekniklerle gerçekleştirilmiş her kategorideki yapıtlarıyla katılabilirler.

3) Kısa filmin evrensel tanımı gereğince, yarışmaya katılan yapıtların (açılış ve kapanış jenerikleri de dahil olmak üzere) 30 dakikayı geçmemesi gerekmektedir. Bu süreyi aşan yapıtlar yarışmaya kabul edilmeyecekler; edilmiş olsalar bile sonradan yapılacak ön denetimde eleneceklerdir. Başarılı bir kısa filmde, derdini eksiksiz biçimde anlatan bir "kısa"lığın her zaman için en makbul nitelik olduğu asla unutulmamalıdır.

4) Kurumumuz, yarışmaya katılan yapıtların yasal ve sanatsal sahibi olarak "yönetmen" konumundaki katılımcıları muhatap alacak; başvuru formları da yine bu kişiler tarafından doldurularak imzalanacaktır.

5) Yarışmaya aynı yönetmen tarafından çekilmiş birden fazla sayıda yapıtla da katılınabilir. Ancak bu durumda her yapıt için ayrı bir başvuru formu doldurulması zorunludur. Başvuru formlarına, filmin kamera arkasını ve/veya çeşitli sahnelerini içeren, sonradan medyadaki tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak en az 5 kare fotoğraf eklenmesi gerekmektedir. Teslim edilecek fotoğraflar kart baskı ya da dijital ortamda (CD) olabilir.

6) Yarışmaya katılacak olan yapıtlar, sinema filmi (8 mm, 16 mm, 35 mm) ya da video bant tabanlı (VIDEO 8, DVCAM, MINI DV, DVC-PRO, DVC-HD, BETACAM-SP, BETACAM-SX, BETACAM-DIGITAL, BETACAM-HD v.b.) çekilmiş olabilirler. Çekim formatına yönelik herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, bütün katılımcıların Hilâl TV'ye, görüntü kalitesi olabildiğince yüksek, sorunsuz biçimde kaydedilmiş iki adet DVD kopya teslim etmeleri gerekmektedir. Bu kopyalar yarışma sonrasında sahiplerine iade edilmeyecek ve kurumumuz arşivinde saklanacaktır.

7) Diyalog ya da anlatım içeren bütün filmlerin dili "Türkçe" olacaktır. Yabancı bir dilde hazırlanmış ve altyazıyla Türkçeleştirilmiş olan filmler yarışmaya kabul edilmeyecektir. Bu kural, filmlerin jenerik yazıları için de geçerlidir. Genel dili Türkçe olmakla birlikte, içinde yabancı bir dile ilişkin kısmî diyaloglar geçen filmler ise bu kapsamın dışındadır. Böyle bölümler için ilgili bölümlerde altyazı uygulanması yeterli olacaktır.

8) Pornografi, ırkçılık, herhangi bir semavî dine karşı saygısızca ifadeler ve/veya görüntüler içeren filmler bu yarışmaya katılamazlar. Katılsalar dahi bu tür nitelikleri tesbit edilen yapıtlar ön denetimde eleneceklerdir.

9) Yarışmaya, ilk kez bu organizasyona sunulmak amacıyla çekilecek olan yapıtların yanısıra, daha önce benzer türden başka yarışmalara katılıp gösterilmiş ve oralarda ödül almış/almamış olan filmler de katılabilirler.

10) Yarışmaya son katılım tarihi 11 Aralık 2006 Pazartesi, Saat 17.00'dir. Belirtilen gün ve saate kadar Hilâl TV'nin ilgili birimine ulaştırılan yapıtlar katılım listesine dahil edilecek, anılan tarihten sonra gelenler ise yarışma dışı bırakılacaktır. Bu yüzden, postada yitirilecek olan bir kaç günlük zamanın gönderim sırasında dikkate alınmasında yarar vardır.

11) İstanbul'da yaşayan katılımcılar, yapıtlarını Hilâl TV'nin Eyüp'te bulunan yönetim merkezine imza karşılığında elden teslim edebilirler. Diğer kentlerde ya da ülkelerde bulunanların ise filmlerini içeren DVD kopyaları sağlam plastik kutulara yerleştirerek, yanına da eksiksiz doldurulmuş başvuru formlarını ve tanıtım fotoğraflarını ekleyerek, tercihen hava yastıklı kaliteli bir zarf içinde ve mutlaka "iadeli taahhütlü posta" yoluyla göndermeleri tavsiye edilir.

12) Yarışmaya katılan yapıtlar, önümüzdeki ekim ayı içinde, kendi alanlarında uzman olan 6 kişilik bir jüri tarafından topluca izlenerek değerlendirilecektir. Jüri, bir tek oturumun süresi bütün filmleri izlemeye yetmediği takdirde, ikinci ve üçüncü kez de toplanabilir. Katılan yapıtlar jüri tarafından "teknik" ve "sanatsal" açıdan olmak üzere iki kategoride ele alınacak ve 5 üzerinden puanlanacaktır. Bu puanlama sisteminde 5 "mükemmel", 4 "çok iyi", 3 "orta", 2 "zayıf", 1 "kötü" olarak tanımlanmıştır. Bir yapıta ilişkin nihai değerlendirme puanı, her iki kategoride verilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalaması eşit yapıtlarda ise öncelikli olanı seçmek üzere "sanatsal puan" toplamına başvurulacaktır.

Jürinin yaptığı bu puanlamalar jüri başkanı tarafından derlenip onaylanacak ve böylelikle yarışmada ilk üç dereceye giren yapıtlar belirlenecektir. Jüri, bu üç derecenin dışında, kısa film sanatı açısından umut vaad eden iki ayrı yapıta da "mansiyon" verme hakkına sahiptir. Mansiyonlar puanlama sistemiyle değil, jürinin aralarında tartışarak alacakları ortak bir kararla belirlenecektir.

13) Yarışma sonuçları 31 Aralık 2006 Pazar günü Hilâl TV'nin resmî internet sitesinde, kanalın haber bültenlerinde ve hemen ardından da çeşitli basın-yayın organlarında duyurulacaktır. Ödül töreni ise İstanbul'daki (bu tür organizasyonlara uygun) bir kapalı toplantı salonunda düzenlenecektir. Törenin kesin adresi ve saati, kurumumuz tarafından daha sonra medyaya ve ödül sahiplerine duyurulacaktır.

14) Yarışmada derece alanlara çeşitli miktarlarda naktî para ödülleri, ödül plaketleri ve teşekkür beratları verilecek; ayrıca ödül kazanan bütün filmler Hilâl TV'de yayınlanacak ve yapım ekipleri de kanal bünyesindeki çeşitli kültür-sanat programlarında konuk edileceklerdir.

15) Yarışmaya ilişkin her türlü tamamlayıcı bilgi internet sitemizden edinilebilir. Dereceye girenlere verilecek olan ödüllerin dökümü, jüri üyelerinin adları ve bilgisayardan çıkış alıp doldurabileceğiniz boş başvuru formu örneği de yine sitemizde yer almaktadır.

Bütün katılımcılara şimdiden başarılar dileriz.

Hilal TV Yarışma Organizasyon Komitesi

www.hilaltv.net
Santral Telefon: (0212) 613 96 55 pbx / İstanbul
Faks: (0212) 613 96 93
bilgi@hilaltv.net

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi