T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 2 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AGİT, Danimarka'dan Müslümanlara hoşgörü istedi

AGİT Özel Temsilcisi Büyükelçi Orhun, Danimarka'nın Müslümanlara karşı daha hoşgörülü olması çağrısında bulundu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Topluluğu (AGİT) Özel Temsilcisi Büyükelçi Ömür Orhun Danimarka'ya düzenlediği resmi ziyarette, Danimarka'nın Müslümanlara karşı daha hoşgörülü olmasını istedi.

Danimarka'da Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık yapıldığı yönünde iddiaları incelemek üzere Kopenhag'a giden ve üç gün boyunca temaslarını sürdüren AGİT özel temsilcisi Orhun, Danimarka Dışişleri Bakanı, Uyum Bakanı, Adalet Bakanlığı yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Müslümanların yaşadıkları sorunlar konusunda bilgiler aldıklarını ve bu bilgileri bir rapor halinde Temmuz ayı sonlarında yayınlamayı düşündüklerini belirten Orhun, Avrupa'da yaşayan Müslüman topluluklara yönelik ayrımcılığın, özellikle 11 Eylül'den sonra toplumun her alanında yayıldığını söyledi.

"KARİKATÜRLERİN YAYINLANMASI YANLIŞTI"

Danimarka'daki görüşmeleri sırasında Jyllands-Posten gazetesi tarafından yayınlanan Hazreti Muhammed karikatürlerinin yarattığı krizin de gündemde olduğunu da belirten Orhun, gazetenin bu tasvirleri yayınlamasının doğru olmadığını ve ifade özgürlüğünün bu şekilde kullanılmasının çok yanlış bulduğunu söyledi.

Orhun, "Özgürlükler sorumluluk gerektirir ve özgürlüklerinde sınırı olmalıdır. Sorumlu gazetecilik yapılmalıdır. Bunu görüşmelerimizde dile getirdim" dedi.

Danimarka'da Türkçe yayınlanan "Haber" gazetesine göre, Devletin anadil eğitimine verdiği desteği kaldırmasının da yanlış olduğunu vurgulayan büyükelçi Orhun, bunun tekrar gözden geçirilmesini umduğunu söyledi.

TÜRKLER'E MESAJ

Danimarka toplumu ile ülkede yaşayan Türk ve diğer Müslüman gruplara da diyalog çağrısında bulunan Orhun, Türkler'in yaşadıkları ülkeye uyum sağlamalarının temelinin sadece iş piyasasına değil, yaşadıkları ülkenin dilini öğrenmekle, sosyal ve siyasi yaşamına katılmakla gerçekleşeceğini söyledi.

  • KOPENHAG (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi