T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 2 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tahran: Condi kriz müteahhitliği yapıyor

İran, ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Tahran'la görüşebiliriz açıklamalarını propaganda olarak değerlendirdi

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'in önceki günkü İran'ın uranyum zenginleştirmeyi durdurması halinde AB ülkelerinin İran ile yaptığı doğrudan görüşmelere katılacakları yönündeki açıklaması, Tahran yönetimi tarafından siyasi bir manevra olarak değerlendirildi. Rice'ın görüşlerine yazılı bir açıklamayla yanıt veren İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, "Rice'ın açıklaması daha önceki konuşmaları ve demeçlerinde söylediğinin aynısı. Mantığı yok ve çözümden yoksun" dedi.

İRAN: ABD DEĞİŞMELİ

İranlı Bakan, "Ülkemizin uranyum zenginleştirme hakkından vazgeçmeyeceğiz, bu konu hakkında müzakere etmeyeceğiz. Fakat ortak meseleler hakkında görüşmeler yapmaya hazırız" diye konuştu. Mutteki, ABD'nin İran ile yeni ilişkiler istiyorsa tutumunu değiştirmek zorunda olduğunu ifade ederek, "İran, fark gözetilmeksizin adil müzakereleri destekliyor" dedi. İran Petrol Bakanı Seyid Kazım Veziri Hamane de, ABD'yi Tahran'a karşı tehditlerde bulunarak petrol fiyatlarını artırmakla suçladı.

ÇİN VE RUSYA TEMKİNLİ

Bu arada ABD ile İran arasındaki karşılıklı açıklamaları değerlendiren BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri, konuya ihtiyatla yaklaşıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, "Eğer ABD ve İran aniden doğrudan görüşmeye karar verirlerse ve sorun taraflararası doğrudan görüşmeler çerçevesinde çözülürse bu tabii ki kimseyi üzmez" diye konuştu. Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "keyfi yaptırımlar uygulanmasına" karşı olunduğu bildirildi.

  • SEUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi