|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 5 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ | ||
|
|
Lavrov: İran'a askeri müdahale yasak
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'a yönelik askeri müdahalenin geçen hafta Viyana'da varılan anlaşma sonucunda yasaklandığını söyledi.
Sergey Lavrov, İran ile nükleer programıyla ilgili anlaşmazlık ve Tahran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetini Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) kararı uyarınca durdurması konusunda müzakerelerin başlatılmasını sağlamak için çok ciddi önerilerde bulunma kararı alındığını ifade etti. BM Güvenlik Konseyi'nde çalışmaların da bu durum göz önünde bulundurularak askıya alınacağını kaydeden Lavrov, İran'ın bu adıma olumlu karşılık vermesini ve masaya oturmasını umduğunu sözlerine ekledi.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |