|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 7 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA | ||
|
|
Abbas: Referandum bir iki gün içinde ilan edilecek
Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistin topraklarında mali ve siyasi krize son vermek amacıyla düzenleyeceği referandumun tarihinin bir ya da iki gün içinde ilan edileceğini açıkladı.
Mahmud Abbas, referandum tarihinin seçim komisyonuyla istişarelerden sonra belirleneceğini söylerken, sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna Abbas'ın referandum tarihini büyük olasılıkla cumartesi günü ilan edeceğini belirtti. Abbas ayrıca, referandumun şeffaflığı için uluslararası gözlemcileri beklediklerini belirterek, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüşmeye tamamen açık olduğunu ve görüşmenin ne zaman yapılacağının bir önem taşımadığını söyledi. Welch ile görüşmesi hakkında da Abbas, Filistin Yönetimi'ne doğrudan yardımların yeniden başlaması için alternatif bir mekanizma belirlenmesi konusunu ele aldıklarını belirterek, "Bu mekanizmanın, durum daha da kötüleşmeden, bir an önce ortaya koyulmasını istedik" dedi. Referandumun, farklı Filistinli gruplar tarafından hazırlanacak bir "ulusal uzlaşı belgesi" olacağı belirtiliyor. Abbas, 10 günlük ulusal diyalog toplantılarının başarısız olmasından sonra daha önce eşi benzeri görülmemiş bu referandumu düzenleme kararı almıştı.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |