|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 7 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA | ||
|
|
Cari açık yüzde 43,3 arttı
Türkiye'nin cari işlemler dengesi, bu yıl Ocak Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 43,3 artarak 12 milyar 519 milyon dolar açık verdi.
Merkez Bankası'nın Ocak-Nisan dönemi Ödemeler Dengesi Gelişmeleri Raporuna göre, cari açıkta en büyük paya sahip olan dış ticaret açığı, ödemeler dengesi tablosunda yer aldığı şekliyle, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 67 oranında artarak 4 milyar 276 milyon dolara ulaştı. Nisan ayı tahmini net turizm gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 oranında artarak 741 milyon dolar oldu. Böylece, 2005 yılı Ocak-Nisan döneminde 8 milyar 734 milyon dolar olarak gerçekleşen cari işlemler açığı, 2006 yılının aynı döneminde yüzde 43,3 artışla 12 milyar 519 milyon dolara ulaştı.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |