T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 9 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ABD'den korkmuyoruz

Somali'de ABD yanlısı grupları hezimete uğratarak başkent Mogadişu'yu ele geçiren 11 aşiretin ortak lideri Şerif Şeyh Ahmet, "Amacımız Taliban rejimi kurmak değil. Amerikalılar, Somali'ye karışırsa onlara unutamayacakları bir ders veririz" dedi

Metin
Mutanoglu
1991 yılından bu yana bir türlü iç karışıklığını gideremeyen Somali'de başkent Mogadişu'yu ele geçirerek dikkatleri üzerine çeken 11 aşiretin desteklediği İslam Mahkemeleri Birliği adlı grubun lideri Şerif Şeyh Ahmet, ülkede Taliban benzeri bir rejim kurmayacaklarını açıkladı. Başkent Mogadişu'yu ele geçirdikten sonra ülkenin güneyine doğru hareket eden askerlerinin güneydeki Cevhere kentini de ele geçireceklerini açıklayan Şerif Şeyh Ahmet, amaçlarının bütün ülkenin kontrolünü sağlamak olmadığını belirtti.

BU BİR HALK DEVRİMİDİR

ABD'nin terörizmle ile bağlantılı oldukları yönündeki suçlamalarınının kesinlikle doğru olmadığını söyleyen Somalili lider, "Bu suçlamaları asla kabul etmiyoruz. Bizim terörizmle bağlantımız yok. Yapılan bir halk devrimidir. Son 16 yılı cinayetler, adam kaçırmalar, parçalanmışlık ve yolsuzluklar içinde geçiren Somali halkı kendi hakkını aramıştır" diye konuştu. İslam Mahkemeleri Birliği lideri Şeyh Ahmet, bundan sonra ülkede istikrar ve güvenliği sağlayacaklarını açıkladı. "Somali halkının tamamı Müslümandır, ve tamamı bu devrimi desteklemektedir" diye konuşan Şerif Şeyh Ahmet, ABD'nin El Kaide ile bağlantılı oldukları suçlamasıyla olası bir saldırı tehdidine karşılık "Bu tamamı Müslüman olan halkın kendi başardığı dini bir harekettir. Kendilerinden korkmuyoruz. Biz kendimizi biliyoruz. Amerikalılar Somali'ye karışırlarsa kendilerine unutamayacakları bir ders vereceğiz" diye konuştu. Ahmet, ABD ve İsrail'in Eritre ve Etiyopya'ya karıştıkları ancak Somali'ye karışamayacaklarını söyledi.

HEDEF GÜVEN VE İSTİKRARI SAĞLAMAK

İslam Mahkemeleri Birliği lideri, Şerif Şeyh Ahmet, BM, Arap Birliği, Afrika Birliği, AB ve ABD Dışişleri Bakanlığına bir mektup gönderdiğini belirterek bu mektupta, "Terörü destekleyen ya da teröre finans sağlayan grupların hedef, amaç ve yöntemlerini paylaşmıyoruz" ifadelerine yer verdiklerini kaydetti. Ahmed, Mektupta Somali'nin "yeni bir Afganistan" olmayacağını söyledi.

Amerika devrimcileri tehdit etti

ABD Başkanı George Bush, Somali'de yaşanan olayların el Kaide ile bağlantılı olabileceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack da, düzenlediği kısa basın toplantısında, "şimdilik yargımızı muhafaza ediyoruz" dedi. Somali'de El Kaide unsurlarının bulunduğu yönündeki endişelerini de tekrarlayan McCormack, "Somali topraklarında yabancı teröristlerin varlığı konusunda çok gerçek endişelerimiz var. Bunun Somalililer için de bir endişe kaynağı olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi