T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 12 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çileden çıkaran fotoğraf

İsrail askerlerinin Gazze'de bir plaja düzenlendiği saldırıda ailesini kaybeden 10 yaşındaki Hüda'nın plajda ölen anne babasının yanıbaşında feryat ederken çekilen görüntüleri İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in kızı Dana'yı bile çileden çıkardı

İsrail askerlerinin Gazze'deki bir plaja düzenlendiği saldırıya tepkiler dünya genelinde büyüyor. İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un sağcı Itamar Ben-Gvir'in iddiasına dayanarak verdiği habere göre, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in kızı Dana Olmert dün Tel Aviv'de sol eğilimli gruplar tarafından düzenlenen bir protesto gösterisine katıldı. Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'u evinin önünde protesto ederek Halutz'a "katil" diye seslenen Dana Olmert, cumartesi akşamı düzenlenen gösteri sırasında "İntifada kazanacak" diye slogan attı.

'İNTİFADA KAZANACAK'

Yediot Ahronot'un haberine göre, Olmert'in kızı Dana, gösteri sırasında "Filistinli komşularımız Halutz'u çocuk katili olarak görüyor. Halutz bir katil ve İntifada kazanacak" diye slogan attı. Dana daha sonra kendisini görüntülemeye çalışan gazetecilerden kaçarak gösteriyi terketti. 200 kadar solcu İsraillinin Tel Aviv'de toplanarak işgali ve savaşı protesto ettiği gösteride İsrail polisi göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.

DANA'YA SUÇ DUYURUSU

İsrail'de aşırı sağcı bir eylemci, Gazze'de bir aileyi yok eden bombardıman nedeniyle Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'u evinin önünde protesto ederek "katil" diye bağıranlar arasında yer alan Başbakan Ehud Olmert'in kızı ve diğer göstericiler için suç duyurusunda bulundu.

İsrail'in Gazze'den çekilmesinden önce çekilmeye karşı kampanyayı örgütleyenler arasında yer alan İtamar Ben Gvir adlı eylemci, "Dana Olmert ve solcu arkadaşlarının Genelkurmay Başkanına 'katil' dedikleri için yargılanmalarını" istedi.

İSRAİL BASINI KINADI

İsrail askerlerinin Gazze'deki plaja düzenlendiği saldırıda ailesinin tamamını kaybeden 10 yaşındaki Filistinli Hüda'nın görüntüleri İsrail basınında geniş yankı buldu. İsrail'li Yediot Aharonot gazetesi, olayı "Gazze plajında trajedi" başlığıyla birinci sayfasında verirken, küçük Hüda'nın kana bulanmış bir elbiseye sarılmış, ağlarken göründüğü fotoğrafı da yayımladı. Olayın ardından Hamas'ın Şubat 2005'ten bu yana tek taraflı olarak uyguladığı ateşkese son vermesine atıfta bulunan Maariv gazetesiyse saldırıyı "Gazze Şeridi'ni kucaklayan havan topu" başlığıyla verdi.

OLMERT'E MEKTUP 'SAVAŞI DURDUR'

İsrailli 5 İnsan Hakları sivil örgütü tarafından İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e ve Savunma Bakanı Amir Peretz'e birer mektup gönderildi. Gönderilen mektuplarda devam eden acımasız savaşın bir an önce durdurulması gerektiği ve acımasız ölümlerin kökünün kazınması gerektiği vurgulandı. Mektupta, İsrail'in uluslararası hukuk kurallarına riayet etmediğini vurgulayan İnsan hakları grupları, Olmert'e gönderdikleri mektupta, İsrailli diğer bakanlara da seslenerek sivillerin hayatlarını korumalarını istedi ve, illegal yollardan bir devlet kurulamayacağı hatırlatıldı.

DÜNYA SALDIRIYI KINADI

Önceki günkü saldırının ardından kınama mesajları yayınlayan devletler arasına Çin de katıldı. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Liu Ciençao Pekin'de yaptığı açıklamada, Filistin ve İsrail'den soğukkanlılıklarını koruyarak, gerginliği tırmandıracak girişimlerden kaçınmalarını istediklerini belirtti.

  • DIŞ HABERLER

    Abbas: Durum insanlık suçu

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda ailesini kaybeden 10 yaşındaki Hüda'ya sahip çıktı. Abbas, "Şimdi düşünüyorum da bu kız ya benim öz kızım olsaydı. Bu çok acı bir olay. Bu küçük kız bunları hakedecek ne yaptı?" diyen Abbas, "Ailesini kaybeden küçük bir kız var ortada. Durum insanlık suçunun da ötesinde" ifadesini kullandı. Abbas tarafından kabul edilen Hüda, piknik yaptıkları sırada İsrail ordusu tarafından açılan ateş sonucu ailesini kaybetmişti. Olayın hemen ardından bölgeye giden basın mensupları ise Hüda'yı babasının cesedi başında ağlarken görüntülemiş ve olayı tüm dünyaya duyurmuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi