T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 16 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Piyasalar yara sarıyor

Merkez Bankası'nın hafta başında müdahale ettiği dolar, 1,59 YTL seviyesine düşerken, kaybettiklerini geri almaya çalışan İMKB'de endeks yüzde 2,2 arttı

Dünya piyasalarında hafta başındaki şok dalga sonunda yüzde 5,6'lık kayıpla 32 bin seviyesinin de altına düşen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, son iki gündür yaralarını sarmaya çalışıyor. Yurt dışı piyasalarda yaşanan toparlanma, faizde hafif bir yükselişten sonra düşüşün devam etmesi dün Borsa'da alımları destekledi. İlk seansta 34 bin'inüzerine çıkan Endeks, günü yüzde 2,21'lik artışla 33 bin 627 puandan kapattı. Döviz piyasaları ise sakin. 13 Haziran'daki dalgalanmada 1,62 YTL seviyesine çıkan ve Merkez Bankası'nın satış yönündeki müdahalesiyle karşılaşan dolar dün 1,60 YTL seviyesinde tutundu. Doların gün sonu satış fiyatı 1,59 YTL seviyesinde gerçekleşti. Euro da günü 2,01 YTL düzeyinde kapattı. Bono faizleri ise düşüşe geçti. Bonolarda basit getiri yüzde 21,23, bileşik getiri yüzde 19,66 oldu.

DÜNYA TOPARLANIYOR

Bu arada dünya borsaları da toparlanma sürecine girdi. New York Borsası kapanışta yükseldi. Dow Jones, 110,78 puan artışla 10.816,92 puana çıkarken, Tokyo Borsası da kapanışta 161,20 puan artarak 14.470,76 puana çıktı. Tokyo döviz piyasasında ise ABD Doları, Japon Yeni karşısında düne göre 0,04 yen gerileyip 114,95 yenden işlem gördü.

S&P: Türkiye yatırımcı için cazip

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Türk bankacılık sisteminin keskin iniş çıkış ve dalgalanmalara karşı geçmişte olduğundan çok daha dayanıklı olduğunu bildirdi. S&P Türk Bankacılık sisteminin son yıllarda girdiği pozitif yönelime ciddi bir zarar vermediği ve Türkiye'nin hala yabancı yatırımcılar için cazip bir pazar olmaya devam ettiği vurgulandı. Uzman Magar Kouyoumdjian, "Şu anki ılımlı istikrarsızlığa kıyasla, benzeri bir alt üst oluş geçmişte sisteme çok daha pahalıya mal olurdu, bu da Türk bankacılık sisteminin dayanıklılığının ve toparlanma yeteneğinin arttığını gösteriyor" dedi.

Türkiye'nin geleceği orta vadede parlak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, "Türkiye'nin orta ve uzun vadeli perspektifinin son derece parlak olduğuna inancımız tamdır" dedi. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin toplantısına katılan Sabancı, Türkiye'nin Maastricht Kriterleri'ni sağlamaya yönelik emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Sabancı, yüksek ve sürdürülebilir büyüme oranlarının sürebilmesinin piyasalarda yaşanan dalgalanmaların iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarı hedefine sadık kalınmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi