T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 23 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İkizleri ithal ilaç ayırdı

Bursa'da doğuştan immun yetmezliği bulunan ikiz bebeklerden birisinin ithal ilaç sıkıntısı nedeniyle öldüğü iddia edildi. Bebeğin babası, ölümün, ilacın bulunamamasından kaynaklandığını belirterek, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşayan Demirci ailesinin, doğuştan immun yetmezliği bulunan down sendromlu 21 aylık ikizlerinden Kağan'ın, "ithal ilaç sıkıntısı yüzünden" öldüğü iddia edildi. Normalde 21 günde bir alması gereken "İmmunglobilin serumu"nu 4 kez alamadığı öğrenilen Kağan Demirci, Bursa Eczacı Odasının ısrarlı aramaları sonucu İstanbul'dan getirilen serumun verildiği 21 Haziranda fenalaştı.

TEDAVİSİ AKSADI

Orhangazi Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Uludağ Üniversitesi (UÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen, ancak "tadilat nedeniyle hastaneye kabul edilmeyince" Bursa Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan küçük Kağan, vücudunda gelişen "immun yetmezliğine bağlı enfeksiyon" yüzünden hayatını kaybetti. Baba Ayhan Erhan Demirci, çocuğunun, tedavisi için gereken ilacın temin edilememesi nedeniyle öldüğünü savundu. Demirci, Kağan'ın tedavisinin 4 kez aksadığını kaydetti. İşin peşini bırakmayacağını söyleyen acılı baba, gerekirse AİHM'e başvuracağını söyledi.

Bursa Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyesi Cihat Türksever de Kağan'ın, tedavisinde kullanılan serumun bulunamaması nedeniyle öldüğü iddiasını doğruladı. İmmunglobilin serumunun yanı sıra bazı ilaçların ithalatında son 2 aydır sorun yaşandığını, bu sorunun da avro kurunun yükselmesinden kaynaklandığını savunan Türksever, ithalatçıların ilaçları getiremeyince, serumun bulunamadığını öne sürdü.

  • BURSA (A.A)

    İthalat, Eczacılar Birliği izniyle yapılabiliyor

    Sağlık Bakanlığı "immün yetmezliği" ilaçları ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta Türk Eczacıları Birliği ile bir protokol yaptı. Protokole göre,Türk Eczacılar Birliği'ne yapılan yetki devri ile bulunması sorun olan ilaçlar Türk Eczacılar Birliği'nin izni ile ithal edilebilecek. Hastalığın ilaçlarının 1 kutusunun 600 YTL'yi bulduğu ve eczanelerde hazırda bulunmaması sonucu sıkıntının arttığı belirtildi.

  • ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi