T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 27 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

CHP, TMK'ya muhalefet gerekçesini yazdı

Adalet Komisyonunun CHP'li üyeleri, bu hafta yasalaşması beklenen Terörle Mücadele Yasası değişikliğiyle hükümetin terör grupları arasında ayrım yaptığını savunarak, irticai teröre ilişkin hükümlerin bilinçli olarak tasarıdan temizlendiğini ifade etti.

CHP, basının da bir örgütün eylemlerini aktarması halinde örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle cezalandırılabileceğine de işaret etti.

TBMM Adalet Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, bu hafta yasalaşması beklenen Terörle Mücadele Yasası değişikliklerine niçin karşı çıktıklarını muhalefet şerhinde anlattı.

Komisyon üyesi beş CHP milletvekili TMK değişikliğiyle hükümetin terör grupları arasında ayrım yaptığını savunarak, irticai teröre ilişkin hükümlerin bilinçli olarak tasarıdan temizlendiğini ifade etti.

CHP'nin muhalefet şerhinde, tasarının irticai terörle ilgili zaaflar içerdiği belirtilirken, tasarının irticai terörün cezalandırılmasına ilişkin hükümlerinin de AKP'lilerce "bilinçli ve organize" şekilde temizlendiği ifade edildi. Muhalefet gerekçesinde CHP'liler, "Ülkemizde ciddi boyutlarda bölücü terör tehditinin yanı sıra, aynı ciddiyette irticai terör tehdidi de mevcuttur. İrticai terör tehdidini paranoya sayarak başarı sağlanamaz" dedi. Muhalefet gerekçesinde CHP'liler, FP ve RP'nin "irtica faaliyetlere odaklık ettikleri" için kapatıldıkları da anımsatıldı.

Tasarıyla İstanbul Fatih Camii bahçesindeki eylem ile 1993'te 34 kişinin öldürüldüğü Sivas katliamı benzeri eylemlere "sempati ile bakıldığı" da ileri sürülen muhalefet gerekçesinde, "Hiç kimsenin, cumhuriyetin anayasada yazılı temel niteliklerinden birine karşı yapılan eylemleri sempatiyle karşılama hakkı yoktur" denildi.

"Silahsız örgütlerin" terör örgütü kapsamından çıkarılmasını da eleştiren CHP'liler, "Örgütü silah şartına bağladığınız takdirde, 'domuz bağıyla—Hizbullah' insan öldürmek ya da 'diri diri gömerek' insan öldürmek veya 'yakarak' insan öldürmek TCK'nın 6'ncı maddesi kapsamında silah sayılmayacağı halde, silahla öldürmekten daha ürkütücü ve daha korkutucudur. Bu tür eylemleri yapan örgütlerin mensuplarının terörle mücadele kapsamında değerlendirilmemesi, son derece vahim neticelerin ortaya çıkmasına neden olur" uyarısında bulundu.

Tasarının basına ağır yaptırımlar getiren hükümlerinin de eleştirildiği muhalefet gerekçesinde CHP'liler, teröre hiçbir şekilde sempati ile bakmayan kimi basın ve yayın organlarının da sorumluluk altına girebileceğine işaret etti. Gerekçede, "Oysa bilindiği gibi propaganda, 'övme' anlamına gelmez. Bir örgütün yaptığı eylemleri aktarmak çoğu zaman örgütün övülmesi anlamına gelmeyeceği halde, 'propaganda' kapsamı içerisine girme olanağı vardır. Haberciliği ve basın özgürlüğünü örgüt övücülüğünün dışında tutmak gerekir" denildi.

  • ANKARA(ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi