|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 1 MART 2006 ÇARŞAMBA | ||
|
|
Orhan Pamuk, polise uyarı getirdi
Adalet Bakanı Çiçek, Orhan Pamuk'un 16 Aralık'ta Şişli'deki duruşmasında yaşanan olaylar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişlerin, "polisin ihmalinin bulunmadığını" saptadığını, ancak "bu tür olaylarda daha hassas olmaları gerektiği" konusunda İstanbul Valiliği'ne yazı gönderildiğini bildirdi.
CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in konuyla ilgili olarak olaylı duruşma gününde kendisine yönelttiği soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, adliye çevresi, adliye binası ve duruşma salonlarında düzenin sağlanması için çok sayıda genelge yayınladıklarını anımsattı. ORHAN PAMUK'UN ADINI AĞZINA ALMADI Çiçek'in yanıtının hiçbir yerinde Pamuk'un adının anılmayarak, sadece "önergeye konu edilen kişi" denilmesi dikkat çekti. Çiçek, Özyürek'in, mahkemenin bu davada düşme kararı verebilmesi için istediği bakanlık görüşünün niçin geciktirildiğini sorusuna sadece, 19 Ocak'ta Sisli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdikleri yazı doğrultusunda Şişli 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin düşme kararı verdiğini anımsatmakla yetindi. DURUŞMA İÇİN 173 POLİS GÖREV YAPTI Adalet Bakanı Çiçek, Pamuk duruşması için 16 Aralık 2005'te adliye girişinde ve duruşmanın yapılacağı kat koridorunda 173 personelin görevlendirilerek güvenlik önleminin alındığını belirtti. MÜESSİR FİİLE FIRSAT VERİLMEDİ Çiçek, binanın fiziki yapısı ve İstanbul'un en kalabalık caddelerinden birinde bulunması nedeniyle "güvenlik kuvvetlerinin hareket imkanı kısıtlı kaldığından kalabalığa hakim olmakta güçlük yaşanmış ise de soru önergesinde konu edilen kişiye yönelik müessir bir fiile fırsat verilmediğini" belirtti. POLİSE DAHA HASSAS OLUN YAZISI Bu tür olaylarda güvenlik kuvvetlerinin daha hassas olması konusunda İstanbul Valiliği'nin uyarıldığını ise Çiçek şöyle açıkladı: "Konuyla ilgili müfettiş görevlendirilerek başlatılan soruşturma neticesinde hazırlanan araştırma raporunda, söz konusu olaylarda polisin cezai ve inzibati sorumluluğunu gerektirecek bir ihmalin olmadığının tespit edildiği; ancak yine de kolluk kuvvetlerinin bu tür olaylarda daha hassas olmaları gerektiği görüşüne varılarak, bu hususun 22.1.2006 tarihinde İstanbul Valiliğine bildirildiği, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 1.2.2006 tarihli 25150 sayılı yazısıyla bildirilmiştir."
|
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |