T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 1 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Rum liderden Talat'a geçmiş olsun

Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos, İstanbul'da by-pass ameliyatı olan KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ı telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti

Dünyada bir benzeri daha olmayan Kıbrıs sorunu ilginç ve şaşırtıcı gelişmelere de neden olabiliyor. Rum ve Türk politikacılar, yeşil hattı geçerek birbirlerine 'ev oturmalarına' giderken, diplomasi şapkasını giydiklerinde de 'can düşmanı' olabiliyor. Bunun son örneği de KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın önceki gün İstanbul'da damarlarındaki tıkanma nedeniyle by-pass ameliyatı olmasından sonra yaşandı.

SOYER HASTANEDE

Talat'ın gayriresmi olarak 'sosyal temas' çerçevesinde karşılıklı 'misafirlik' yapılması önerisine şiddetle karşı çıkan Papadopulos dün Talat''ı arayarak geçmiş olsun dileklerinrde bulundu. Papadopulos'un yanı sıra Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas da Talat'ı aradı.

Bu arada KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer de Florance Nightingale Hastanesi'ne gelerek Talat'ın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastaneye eşi Dudu Soyer ile gelen Soyer'in ziyareti, yaklaşık 55 dakika sürdü. Başbakan Soyer, yoğun bakımda bulunan Cumhurbaşkanı Talat'a doktorların koyduğu bir günlük ziyaretçi yasağı nedeniyle, Mehmet Ali Talat'ın eşi Oya Talat ile görüştü ve 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Öte yandan Oya Talat, eşini kısa süre için gördüğünü anlatarak, "Morali gayet iyi. Çok fazla ağrısı yok. Yoğun bakıma girdiğimde kendisi oturuyordu. Gayet güzel sohbet ettik. Biraz da çocuklarla ilgili konuştuk'' dedi. Oya Talat, kendilerini Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın telefonla arayarak, 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiklerini söyledi.

Talat'ın ameliyatını yapan 2 ekipten birinin başkanlığını yürüten Doç. Dr. Belhan Akpınar da Talat'ın geceyi rahat geçirdiğini bildirdi. Doç. Dr. Akpınar, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağlığı gayet iyi, konuşabiliyor. Tüm vücut fonksiyonları normal. Her şey yolunda" dedi.

  • İSTANBUL

    Teknik görüşmeler başlıyor

    Kıbrıs Rum kesiminin lideri Tasos Papadopulos, Paris'te BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile görüşerek önerilerini sundu. BM tarafından yapılan açıklamada, Annan'ın iki toplumun liderlerinin teknik seviyede görüşmelere başlamaya razı olmalarından memnun olduğu belirtildi.

    ABD: KKTC ile zaten ticaret yapıyoruz

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, ABD ile KKTC arasında ticaretin zaten yapılmakta olduğu söyledi. Ereli, günlük basın toplantısı sırasında bir Yunan gazetecinin, "Yasadışı biçimde işgal edilmiş bir bölgeyle ticaret yapılmasının tamamen yasal olduğunu nasıl açıklayabiliyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine "Kıbrıs'ın kuzeyiyle yapmakta olduğumuz ticarete karşı hiçbir yasal yasak yok. Bulursanız bana da haber verin" yanıtını verdi. Aynı Yunan gazetecinin, "Bu politika değişikliğini Kongre'ye bildirdiniz mi?" sorusu üzerine de Ereli, "Kıbrıs'ın kuzeyine mal gönderilmesini yasaklayan hiçbir kanun bulunmuyor" dedi. Ereli'nin bu sözüyle Washington yönetimi, ABD ile KKTC arasında ticaret yapılmakta olduğunu da dile getirdi.

  • WASHİNGTON


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi