T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 2 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

KOBİ'lere Londra Borsası yolu açıldı

Sermaye sıkıntısı çeken parlak Türk KOBİ'leri, finansman ihtiyaçlarına Londra Borsası Alternatif Yatırım Piyasası'nda halka arz yoluyla çözüm arayacaklar

Yakup
Kocaman
Sermaye sıkıntısı çeken parlak Türk KOBİ'leri, finansman ihtiyacını Londra Borsası Alternatif Yatırım Piyasası'nda halka açılarak halledebilecek. Bu borsaya ilk müracaatı madencilik ve matbaa sektöründen iki Türk şirketi yaptı. Londra Borsası'nın (London Stock Exchange) denetiminde bulunan ve ikincil piyasa özelliği taşıyan Alternatif Yatırım Piyası (AIM) küçük ve orta ölçekli firmalara (KOBİ) yatırım sermayesi toplamak amacıyla çalışıyor.

AIM, Gür Hukuk Bürosu tarafından dün Conrad Otel'de düzenlenen bir seminer ile tanıtıldı. İngiliz Başkonsolosu Barbara Hay'ın da katıldığı toplantıda konuşan Gür Hukuk Bürosu Kurucu ve Yönetici Ortağı Tevfik A. Gür, AIM'in Türk KOBİ'leri için önemli fırsatlar barındır- dığını beliriterek, Londra Borsası- na giriş öncesi hazırlık olarak değerlendirdi. AIM'de bin 300'den fazla KOBİ'nin yer aldığını belirten Gür, İngiltere dışından ise 200 civarında firma hisselerinin burada halka açıldığını söyledi.

İKİ TÜRK ŞİRKETİ AIM YOLUNDA

AIM'e kote olan firmaların büyüklüklerinin 100 milyon sterlin ile 2 milyon sterlin arasında değiştiğine dikkat çeken Gür şunları söyledi, "Biz Türkiye'den daha çok orta ölçekli şirketlerin kote edilmesini hedefliyoruz. IMKB'ye kote olmuş bir şirket AIM'e ikincil bir piyasa olarak kote olabilir. Yani hisselerinin mesela yüzde 30'u IMKB'de halka açıksa yüzde 10-15'ini de AIM'de açabilir. Prosedür onlar için çok daha kolay çünkü zaten belirli şartları yerine getirmiş durumdalar IMKB sayesinde. Şu anda matbaacılık ve madencilik sektörlerinden iki şirketin AIM'e kote olması için ciddi anlamda çalışıyoruz. Birkaç şirketi kote edip onların başarısını gösterdikten sonra diğer firmaların daha rahat geleceğine inanıyoruz"

İngiltere'den 1.7 milyon turist geldi

Toplantıda söz alan İngiliz Konsolos Barbara Hay ise, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 2005'te 330 İngiliz şirketinin Türkiye'ye yatırım yaptığını kaydeden Hay, Telsim'i alan Vodafone'u hatırlattı. İngiltere'de de 63 tane Türk şirketi olduğunu ve bunların başında Sabancı, Beko, Vestel, Remzi Tekstil'in geldiğini söyleyen Hay, 2005'te Türkye'ye 1.7 milyon İngiliz turistin geldiğini ve yabancılara mülk satışının yapılmasıyla bundan en çok İngilizlerin istifade ettiğini ifade etti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi