T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

M. Feyzi Pamukçu kabri başında anıldı

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Feyzi Pamukçu, vefatının 17. yıldönümünde Kastamonu'daki kabri başında anıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık on bin kişinin katıldığı programa CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve MHP Genel Başkan eski Yardımcısı Ziya Yılmazbilen de katıldı.

  • KASTAMONU (CİHAN)


    Peygamber'e saygı mitingi düzenlendi

    Erzurum'da, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri kınamak amacıyla, "İnanca davet, Peygamber'e sevgi, zalimlere lanet" mitingi düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği'nce, düzenlenen miting nedeniyle Bosna Caddesi'nde toplanan grup, Danimarka aleyhine slogan atıp tekbir getirerek miting alanına geld. SP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Hatipoğlu yaptığı konuşmada; "Bizim dinimiz, anlayışlı olmayı ancak tavizkar olmamayı emrediyor. Bu nedenle bizler susamayız. Müşterek mektuplar yazılıyor 192 ülkeye. Bizim beklentimiz bu değil" diye konuştu.

  • ERZURUM (A.A)


    Düzeltme: Yaşargil ve Kalaycıoğlu'nun borcu yok

    Gazetemizin dünkü nüshasında "Sürgün beyinler geri dönüyor" başlığıyla verilen haberde yer alan bazı ifadeler yanlış kullanılmıştır. Haberde yer alan "Yaşargil ve Kalaycıoğlu da burs borçları nedeniyle uzun süre Türkiye'ye girememişlerdi. Oysa bunlar bizim, dünyadaki bilim lobimiz" şeklindeki ifadeler Sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından kesinlikle kullanılmamıştır. Haberdeki karışıklık Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu'nun borçları nedeniyle Türkiye'ye dönemediği anlamına yol açsa da, bu iki isim sadece Bakan Çelik tarafından bakanlıkta verilen AB resepsiyonunda, yurt dışında Türkiye'yi başarıyla ifade eden isimlere örnek verilmiştir.


    8 Mart provasında ABD protestosu

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla birçok sivil toplum kuruluşu dün Beyazıt Meydanı'nda miting düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı ve yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı izinsiz eylem, olaysız sona erdi. Yürüyüşe erkeklerin yoğun katılımı dikkat çekti. Yürüyüşte sık sık "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", şeklinde sloganlar atıldı. Kadıköy İskele Meydanı'nda da 8 Mart Kadın Flatformu'nun düzenlediği mitinge bin 500 kişi katıldı. Mitingte polislerin dağıttığı karanfillere kadınlar yine ilgi göstermedi.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL


    ÖSS ücreti 8 Mart'ta son LES'e başvurular başlıyor

    Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) başvurmak isteyenlerin bankaya sınav ücretini yatırma süresi, 8 Mart Çarşamba günü sona eriyor. Bu tarihe kadar sınav ücretini yatıranlar, okullardan randevu alarak 10 Mart'a kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. 2006-ÖSS'ye lise son sınıf öğrencileri, lise son sınıfta beklemeli durumda olanlar, ortaöğretim kurumlarının dışardan bitirme sınavına girenler, lise mezunları ve ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlar başvurabilecekler. Lisansüstü eğitim görmek isteyenlerin katılabileceği 2006 Mayıs Dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (LES) başvuruları ise bugün başlıyor.


    YASAKÇILAR YARGILANSIN

    'Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu', bu hafta 46.'sını düzenlediği toplantıyla başörtüsü yasağını bir kez daha protesto etti. "28 Şubat bir balondur patlatacağız" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, yasakların mimarlarının yargılanmasını istediler. Mazlum-Der Kocaeli Şube Yönetim Kurulu üyesi Sezer Ceyhan, 1980 darbesiyle birlikte başlayan başörtüsü eyleminin 28 Şubat süreci ile bütün ülkeye yayıldığını söyledi.

  • İSTİHBARAT SEVRİSİ /İSTANBUL


    İLK GÜNDEM BAŞÖRTÜSÜ

    Yaklaşık üç ay önce kurulan Tüm Hukukçular Derneği (TÜMHUDER) üyeleri, güncel hukuki konulara ilişkin görüşlerini beyan ettikleri bir basın toplantısı düzenledi. Elli üyesi bulunan derneğin gündeme ilişkin düşüncelerini özetleyen Dernek Başkanı Av. Mustafa Ağca, ilk maddelerinin başörtüsü olduğunu söyledi. Ağca, Danıştay 2. Dairesi'nin anaokulu müdiresinin okul dışında da başını açmak zorunda olduğuna dair kararını hatalı yorumlar sonucu verilmiş bir karar olarak gördüklerini belirterek "Eminiz ki en kısa zamanda bu hata düzeltilecektir" dedi.

  • SEVDA ALKAN / İSTANBUL


    Gaspçılara direnen liseli 30 yerinden bıçaklandı

    Konya'da bir lise öğrencisi, gaspçılara direnince, 30 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Meram İlçesi İhsaniye Caddesi'nde arkadaşlarıyla birlikte kafeteryada otururken cep telefonuyla konuşmak için dışarıya çıkan lise 2. sınıf öğrencisi Bahadır Ö.'den (16), yanına gelen 5 kişi cep telefonunu ve üzerindeki paraları istedi. Direnen Bahadır Ö., önce darp edildi ardından da bıçaklandı. Ağır yaralanan Bahadır Ö, hastaneye kaldırıldı. Gencin vücudunda 30 bıçak darbesi olduğu bildirildi. Bahadır Ö.'nün hayati tehlikesi sürüyor.

  • KONYA (CİHAN)


    İşsizlik bunalımına giren genç 3. kattan atladı

    Bir aydır kendisini eve kapattığı ileri sürülen Cemil Kayan adlı işsiz genç, 3 katlı binanın çatısından atladı. Beykoz Kavacık'ta Yeni Mahalle'de üç katlı bir binanın çatısına çıkan Cemil Kayan, çevredeki vatandaşlar ve komşularının ikna çalışmalarına rağmen aşağıya atladı. Olay yerinde hazır bulunan ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Cemil Kayan, ameliyata alındı. Kayan'ın vücudunun çeşitli yerlerinin kırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Cemil Kayan'ın 2002'de askerden geldikten sonra iş bulamadığı ve bir aydır evden dışarıya çıkmadığı belirtildi.

  • MURAT PALAVAR/İSTANBUL


    İETT otobüsünü hurdaya çevirdiler

    Halıcıoğlu'nda terör örgütü yandaşı bir grup İETT otobüsüne molotofkokteyli attı ve taşlarla saldırdı. E-5 Karayolu'nun Halıcıoğlu çıkışında meydana gelen olayda, terör örgütü lehine slogan atarak yolda lastik yakan yaklaşık 40 kişilik grup, Mecidiyeköy-Yenibosna seferini yapan İETT otobüsünü durdurdu. Sürücünün kapıları açarak yolcuları indirmesinin ardından molotofkokteyli atılan otobüs, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Polisin olay yerine gelmesi üzerine, ara sokaklara kaçan göstericiler dağıldı. Saldırıdan dolayı E-5 ve bağlantı yollarında trafik uzun süre aksadı.

  • FERHAT ULUDAĞLAR/ İSTANBUL


    Kavgaya müdahale eden polis bıçaklandı

    Fatih'te, iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgayı ayırmak isteyen polis memuru Turan Köseoğlu (34), sol gözünün altına isabet eden bıçak darbesi ile yaralandı. Yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kavga sırasında yaralanan Mustafa Küçük ile Ali Erkıy da hastaneye kaldırıldı. Kaçan zanlıların yakalanması için araştırma başlatıldı.

  • FERHAT ULUDAĞLAR/ İSTANBUL


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi