T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 9 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sıvacıoğlu: Van'a gönderdiğimiz ifade 'devede kulak' bile değil

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Van Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği ifadenin "devede kulak bile" olmadığını söyledi.

Sıvacıoğlu, Meclis TV'de katıldığı programda, komisyonlarının AK Parti, CHP ve ANAVATAN'ın önergelerinin kabul edilmesiyle kurulduğunu hatırlatarak, bugüne kadar 18 toplantı yaptıklarını, 40 kişi dinlediklerini, 182 yazı gönderdiklerini ve bu yazılardan 160'ına cevap geldiğini bildirdi.

Van Cumhuriyet Savcılığı'nın komisyonda ifade veren bir iş adamının ifadeleri ile iddianame hazırladığı gibi bir izlenim verilmek istendiğini kaydeden Sıvacıoğlu, "İddianamenin 48. sayfasında (tanık Mehmet Ali Altındağ'ın beyanında...) denilmektedir. Bu da savcının Altındağ'ın ifadesini aldığını gösterir" dedi.

Altındağ'ın savcılıkta "Meclis Araştırma Komisyonu'na ifade verdim" demiş olabileceğini, Savcının da bu yüzden ifadesini isteyebileceğini anlatan Sıvacıoğlu, kendisinin de hakimlik ve savcılık yaptığını hatırlattı.

Hakim ve savcıların böyle durumlarda "bir de o ifadeye bakalım" şeklinde karar alabildiğini anlatan Sıvacıoğlu, "Savcılık bizden resmi talepte bulunmuş, biz de cevap vermişiz" diye konuştu.

"SAVCILAR BİLGİ VE BELGE İSTERLER"

İddianamenin "Deliller" başlıklı bölümünde de "şüpheli, mağdur, tanık beyanı, ihbar mektupları ve kayıtlar ile tüm dosya kapsamı..." ifadesinin yer aldığını belirten Sıvacıoğlu, "Bizim gönderdiğimiz ifade devede kulak bile değil" dedi.

Sıvacıoğlu, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (CMUK) hükümlerine göre de savcıların kamu kuruluşlarından belge ve bilgi isteyebileceklerini söyledi.

İşadamı Mehmet Ali Altındağ'ı kimin davet ettiğinin sorulması üzerine de Sıvacıoğlu, söz konusu iş adamının adının çeşitli ifadelerde geçtiğini, Diyarbakır milletvekillerinin de bu durumu bildiklerini söyledi.

Sıvacıoğlu, adı geçen başka Diyarbakırlı işadamlarını da dinlediklerini hatırlattı. Sıvacıoğlu, "İsmi geçen bazı kişileri dinledik. Bazı bilgilere sahip olduğu söylenen Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'i de çağırıp dinledik" diye konuştu.

Musa Sıvacıoğlu, kendilerinin komisyon ifadesini göndermese bile savcının, iş adamı Altındağ'ın ifadesine başvurduğuna dikkati çekerek, "25 yıl hukuk adamı olarak görev yaptım. Söylüyorum, bizim gönderdiğimiz çorbanın tuzu biberi bile değil" dedi.

Sıvacıoğlu, olayların arkasında AK Parti'nin bulunduğu şeklindeki iddialarla "zihinlerin bulandırılmak istendiğini" savunarak, "Yaptığımız iş hukukidir, ahlakidir ve teamüllere uygundur" diye konuştu.

"ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMASINLAR"

Sıvacıoğlu, hem TBMM ihtisas komisyonlarının hem de araştırma, soruşturma komisyonlarının Meclis Başkanı aracılığı ile değil, "Komisyon Başkanı" aracılığı ile yazışma yaptıklarını ifade ederek, komisyon uzmanlarının da bu yönde görüş bildirdiklerini söyledi.

"İşin ardında AK Parti var, bir değerli komutanın önü kesilmek isteniyor" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden Sıvacıoğlu, "Böyle bir şey yok. Öküzün altında buzağı aramasınlar. Bu işi iktidara mal ederek suları bulandırmanın alemi yok" dedi.

Sıvacıoğlu, Van Cumhuriyet Savcılığı'ndan başka herhangi bir kurumun kendilerinden bilgi ve belge istemediğini de söyledi.

Komisyon üyesi milletvekillerinin her türlü yazışmayı ve belgeyi inceleyebildiklerini belirten Sıvacıoğlu, komisyon üyesi CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin'in iddialarıyla ilgili olarak da "Bu arkadaş çok önden koşuyor" ifadesini kullandı. Sıvacıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın komisyona çağrılmasının gündemlerinde bulunmadığını bildirdi.

Gazetecilerden "başka maksatlar peşinde" olmamalarını da isteyen Sıvacıoğlu, bu konuda ortaya atılan iktidara yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sıvacıoğlu, askerliğini yedek subay olarak Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nde yaptığını da sözlerine ekledi.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi