|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 16 MART 2006 PERŞEMBE | ||
|
|
Belçika'da DHKP-C üyeleri için temyiz talebi
Belçika Federal Savcılığı, Bruges Ceza Mahkemesi'nin terör örgütü DHKP-C üyesi 11 sanık hakkındaki kararına karşı, 9 sanık için temyiz başvurusunda bulundu.
Sanıklardan Hasan Ekici, Zeki Karaman, İrfan Demirtaş ve Nebi Albayoğlu beraat etmişlerdi. Federal Savcılık, Albayoğlu ve Demirtaş dışında tüm sanıklara ilişkin kararlara karşı temyize gittiğini açıkladı. Terörist Musa Asoğlu, hakkında verilen "siyasi kararın" değişeceğine inanmadığını duyurarak temyiz hakkını kullanmayacağını bildirmişti. Kaya Saz da, temyize gitmeyeceğini bildirirken, firarda olan Fehriye Erdal, Dursun Karataş ve Zerrin Sarı ile tutuklu bulunan Akar Özordulu'nun avukatları temyiz başvurusunda bulunmuşlardı. Tutuksuz bulunan sanıklardan Bahar Kimyongür de temyize başvurmuştu. Mahkeme, Türkiye'nin terör örgütünden zarar gördüğü iddialarını reddetmiş, istediği 1 avro sembolik manevi tazminat talebini de geri çevirmişti. Türkiye'yi temsil eden Belçikalı avukat Dries Vincken, karara karşı temyiz başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.
|
![]()
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |