T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 21 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hem anne hem baba

Konya'da ilk oğlunu 'bakamadığı' için evlatlık veren çaresiz baba, eşinden ayrıldıktan sonra 2 yaşına kadar zorlukla büyüttüğü ve kendisine "anne" diyen ikinci oğlunu da daha iyi bakılabilmesi için Çocuk Esirgeme Yurdu'na bırakacak.

Konya'da görenleri ağlatan bir dram yaşanıyor. İmkansızlıklar yüzünden ilk oğlunu evlatlık veren bir baba, eşinden ayrılması sonucunda 8 aylıkken kendisinde kalan, 2 yaşına kadar güç şartlarda büyüttüğü ikinci oğlunu Çocuk Esirgeme Yurdu'na bırakmaya hazırlanıyor.

İlk evliliğini 27 yaşındayken Konya'da iş yerinde tanıştığı Ayfer D'yle yapan Durmuş Ö., evlendikten hemen sonra İzmir'e yerleşmiş. İlk evliliğinden Emrah adını verdiği bir erkek çocuğu olan Durmuş Ö, eşinin psikolojik sorunları yüzünden 9 aylık bebeğini de yanına alarak, İzmir'den ve eşinden ayrılmış. İşsiz kaldığı dönemlerde imkansızlıklar ve bazı nedenler yüzünden çocuğuna bakamayan baba Durmuş Ö, Emrah'ı henüz 2 yaşına gelmeden bir aileye evlatlık vermiş.

KURU EKMEKLE DOYURDUM

Konya'da yaşam mücadelesi verirken Konya Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi'nde kalan bir kadınla tanışıp ikinci evliliğini yapan Durmuş Ö, yeniden İzmir'e yerleşti. Bu eşinden de Fatih isminde oğlu olan Durmuş Ö, ilk oğluna duyduğu özlemini Fatih ile gidermeye çalışırken, karısı evi terketti. 8 aylık bebeğine bakmak zorunda olduğu için çalışamayan fedakar baba bebeğine süt bile alamamış. Kendisine "anne" diyen oğluyla 2 yıl boyunca açlığı yaşayan Durmuş Ö. o günleri anlatırken gözyaşlarını tutamıyor; "Anne sütü istiyordu ancak benim ona normal süt alacak bile imkanım yoktu. Güçlükle büyütmeye çalıştığım Fatih'i, acıktığında ağzımda ezdiğim, yumuşattığım kuru ekmekle doyurdum. Fatih'i de evlatlık vererek Emrah'ın acısına benzer bir çileyi çekmeyi göze alamadım. Fatih, şu zor hayatta benim tek dayanağım oldu. Aramızdaki bağ o kadar güçlü ki, bende anne sevgisini bulan oğlum bana 'anne' diyor. Ben onun önce annesi sonra babasıyım" diyen Durmuş Ö. şimdilik oğluyla birlikte Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi'nde kalıyor. Fedakar baba oğluna daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla küçük Fatih'i geçici olarak Çocuk Esirgeme Yurdu'na bırakacağını, iş kurup durumunu düzelttikten sonra oğluyla mutlu bir hayat yaşaşacağını söyledi.

  • KONYA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi