T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 21 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Akaryakıt çetesine Boğaz'da darbe

Son yılların en büyük akaryakıt operasyonunda Boğaz, Karadeniz ve Marmara Denizi'nden gelen kaçak akaryakıtı, istasyonlara dağıtan 20'si polis 60 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Şube polisinin düzenlediği operasyonla son yılların en büyük akaryakıt şebekesi çökertildi. Bir aylık çalışmanın sonrasında yapılan eş zamanlı seri operasyonlarla Boğaz üzerinden Karadeniz ve Marmara Denizi'nden gelen kaçak akaryakıtın dağıtımını yapan ve aralarında 20 polisin de bulunduğu 60 kişilik şebekeye baskın düzenlendi. Mali Şube polisi piyasa değeri yarım trilyon (500 bin YTL) lirayı aşan 340 ton kaçak akaryakıta el koydu. Bir ay önce de "Martı" operasyonu adı altında yapılan operasyonda akaryakıt kaçakçılığı yapan bir başka şebeke 20 ton kaçak mazotla yakalanmış ve göz altına alınmıştı.

ŞEBEKE ULUSLARARASI

Operasyonlarına devam eden İstanbul Mali Şube ekipleri kaçak akaryakıt tacirlerinin peşini bırakmadı. İstihbarat ve teknik çalışmalar neticesinde çetenin 6 elemanını suçüstü yakalayıp göz altına alan Mali Şube ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. İstanbul genelinde 4 ilçede düzenlenen eş zamanlı baskınlarla aralarında çete liderinin de bulunduğu 54 kişiyi göz altına alındı.

Sadece yurt içerisinde değil teşekkül halinde uluslararası akaryakıt kaçakçılığı yaptığı belirlenen çeteye bürokratik işlemler ve kaçakçılık sevkiyatında yardımcı olan 20 polisi de göz altına alan İstanbul Mali Şube polisi, 340 ton kaçak akaryakıta, 3 deniz tankeri ile birlikte 10'un üzerinde kara tankerine de el koydu. Konuyla ilgili polis araştırmasını sürerken, çetenin uluslararası boyutu konusunda da İnterpool ile temasa geçildiği belirtildi.

  • SALİH AYDIN/İSTANBUL


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi