T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 11 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Cumhuriyet gazetesine üçüncü bomba

Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına ses bombası atıldı.

Gazeteden alınan ilk bilgilere göre, kimliği belirsiz 2 kişi, gazetenin bahçesine ses bombası attı.

Daha sonra kaçmaya başlayan bu kişiler, olay yerine yakın bulunan polis ekiplerince takip edilmek istendi. Ancak bu kişilerin kaçmayı başardığı öğrenildi.

Bu arada, gazetenin özel güvenlik görevlilerinin saldırının ardından kaçan kişilerin durmasını sağlamak amacıyla havaya ateş ettikleri bildirildi.

ANKA'nın aldığı bilgiye göre Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'de bulunan binasına gelen iki kişi "Allahu Ekber" şeklinde tekbir getirdikten sonra iki ses bombası attı.

Saat 16.30 sularında gerçekleşen saldırıya gazetenin güvenlik görevlilerinin silahla karşılık vermesine karşın saldırganlar kaçtı.

Ölen ve yaralanın olmadığı saldırıda, bahçede park halindeki araçların camları ve güvenlikçilerin bulunduğu kulübenin ve kantinin camları kırıldı.

Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçesine dün ve 5 Mayıs Cuma günü de el bombası atılmıştı.

ÇETİNKAYA: BASINI SUSTURMAK AMAÇLI

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyesi ve yazarı Hikmet Çetinkaya, gazeteye yönelik bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet'in kendi kişiliğini bir yana bırakın. Bu medyaya yönelik bir saldırıdır. Basını susturmak amaçlıdır" dedi.

Olay yerinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çetinkaya, gazetenin önündeki caddeden geçen biri silahlı 3 kişiden birinin içeri bomba attığını ve otoparka düşen bombanın patladığını belirterek, olayda ölen ve yaralanan bulunmadığını, ancak otoparktaki 3 araçta hasar meydana geldiğini bildirdi.

Çetinkaya, "saldırının amacının ne olabileceği" yönündeki bir soru üzerine de, bir hafta içinde gazeteye yönelik 3 bombalı saldırı olduğunu hatırlatarak, "Cumhuriyet'in kendi kişiliğini bir yana bırakın. Bu medyaya yönelik bir saldırıdır. Basını susturmak amaçlıdır" dedi.

Daha önceki saldırılara ilişkin gazete önündeki kamera görüntülerinde 2 kişinin görüldüğünü belirten Çetinkaya, bugünkü saldırıya ilişkin henüz kamera kayıtlarının izlenmediğini ifade etti.

CERRAH OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de olay yerine geldi.

Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi'nin bulunduğu Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'taki bazı esnaflar, olay yerine yaya olarak gelen ve bombayı attıktan sonra da yaya olarak kaçan saldırganların, "Allah büyüktür" diye bağırıp tekbir getirdiklerini öne sürdüler.

Güvenlik kuvvetlerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

AK PARTİ'Lİ GÜLLE: NEFRETLE KINIYORUM

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırıları kınadığını belirterek, "Yaşanan bu üzücü olayları basın ve ifade özgürlüğüne karşı yapılan menfur girişimler olarak değerlendiriyorum" dedi.

Gülle, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Gazetesi binasına kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıları nefretle kınıyor, yaşanan bu üzücü olayları basın ve ifade özgürlüğüne karşı yapılan menfur girişimler olarak değerlendiriyorum.

Hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün olmayan bu olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, tüm Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına ve yöneticilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

  • İSTANBUL/ANKARA (AA/ANKA)


    Cumhuriyet gazetesine yine el bombası atıldı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi