T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 11 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Cevapların en güzeli

Yasa ile ligde kalmalarının sağlanması istenen Diyarbakırspor ve Samsunspor'un başkanları buna sportmenlik örneği göstererek karşı çıktı.

Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Aziz Gölcük, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Diyarbakırspor'un ligde kalması yönündeki önerisini doğru bulmadığını söyledi. Gölcük, Diyarbakırspor'un hak etmemesine rağmen aldığı cezalar nedeniyle ligde kalamadığını belirterek, yönetici olarak bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu ve takımın küme düşmesi nedeniyle tüm taraftardan özür dilediğini belirtti. Diyarbakırspor'un ligde kalması için gerekli maçları kazanamadığını vurgulayan Gölcük, Baykal'ın önerisinin Diyarbakırspor'un imajına zarar verdiğini kaydetti.

Gölcük, şöyle konuştu:

"Bu girişimi doğru bulmuyorum. Spor kamuoyunda bu olay D.Bakır'ı kurtarma operasyonu gibi algılandı. Bu bizi rencide ediyor. Takımın siyasete alet olması hoş değil. Küme düşme Diyarbakırspor'un sorunudur. Eğer Diyarbakırspor yeniden birinci lige yükselmek istiyorsa güçlü bir ekip oluşturur ve yeniden bileğinin hakkıyla birinci lige döner. Ancak UEFA'nın ligdeki takım sayısını artırılması yönünde uygulaması varsa buna saygı duymak lazım. Bunun dışında Diyarbakırspor için böyle bir şey yapılmamalıdır"

Başkan Servet Can ise "Siyasetin spora karışmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta bu bir spordur. Biz küme düşmeyi haketmedik. Çok mağdur olduk. Seyircisiz oynadık, sahamız kapatıldı" diye konuştu.

Samsunspor Kulübü Başkanı Adnan Ölmez, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Ligden düşürülme kaldırılmalıdır" görüşünu duygusal olarak olumlu bulduğunu ancak siyasetin spora karışması anlamında karşı olduğunu söyledi. Bir taraftar olarak Samsun- spor'un ligde kalması için böyle bir girişimi desteklediğini belirten Ölmez, "Türk futbolunda her şey normal. Futbolun içinde olmaması gereken her şey var. Buna şike de dahil. Ancak siyasetin futbola karışmasını doğru bulmuyorum. Ligden düşme kalkarsa ne olur. O zaman ligde 20 takım olur. Bu lige nasıl katkı sağlar? Ancak bunun Avrupa'da örnekleri var. İngiltere Premier Ligi 20 takımdan oluşuyor ve başarılı bir ülke" diye konuştu.

FIFA LİGİ TESCİL ETMEZ

Futbol Fedearasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı ise "Siyasetin spora karışması rahatsız edici. Spor siyasetle iç içe sokulmamalı. İkinci Lig A Kategorisi'ne düşmek ve orada oynamak dünyanın sonu değil. Bu olaya UEFA karışmaz. Ancak FIFA bu tip olaylarda ligi tescil etmez. Bunun örneklerini Azerbaycan ve Yunanistan'da gördük. Bu durumda ligde kendi başımıza oynarız" uyarısında bulundu.

Erdoğan: Baykal'ın oyunu

CHP lideri Deniz Baykal tarafından gündeme getirilen Diyarbakırspor ve Samsunspor'un ligden düşürülmemesi önerisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşı çıktı. Diyarbakır ve Samsun'un düşmemesi ile ilgili olarak AK Parti milletvekilleri Ahmet Yeni ile İrfan Rıza Yazıcıoğlu tarafından kanun teklifi verildi. Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Grup Başkanvekillerini arayarak bu konuda verilen kanun tekliflerinin geri çekilmesini istedi. Başbakan Erdoğan'ın, "Bu popülizm kokan bir çıkıştır. Baykal'ın oyununa gelmemek lazım. Böyle bir düzenleme yapıldığı zaman UEFA bizi ihraç bile edebilir" dediği öğrenildi. Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin de hükümet olarak ligden düşmenin kaldırılması önerilerine karşı olduklarını belirtti.

  • Bilal ÇETİN/Ankara

    FIFA talimatları ortada!

    Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Mehmet Kemal Ünsal, "Süper Lig'den düşmenin kaldırılması konusunda Futbol Federasyonu'na ulaşan bir bilgi ya da belge yok'' dedi. Federasyonu'nun özerk ve demokratik bir kurum olduğunu ifade eden Ünsal, "Yönetimimiz her türlü talebi görüşür. Ancak FIFA talimatları da göz önünde bulundurulmalıdır'' diye konuştu. TBMM'nin düşmenin kaldırılması ile ilgili karar alması ve bunu federasyona bildirmesi halinde yönetimde görüşüleceğini vurgulayan Ünsal, "TBMM'nin görüşü değerlendirilir. Ancak, FIFA talimatları da var. FIFA ile bu konuda temas edilir. Görüşleri sorulur. Bu arada takım sayısının artmasıyla takvimde de sorun çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi