T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 12 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

86 yeni golf sahası geliyor

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki ay içinde İzmir ile Alanya arasında 40, gelecek yıl içinde de 46 olmak üzere toplam 86 golf sahası tahsisi vereceğini söyledi.

Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de turizm sektörünün gelişmesi için golf turizmine gereken önemin verilmesi gerektiğine dikkati çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki ay içinde İzmir ile Alanya arasında 40, gelecek yıl içinde de 46 olmak üzere toplam 86 golf sahası tahsisi vereceğini belirten Ağaoğlu, "Verilecek tahsislere golf sahası yapımı 4-5 yıl içinde gerçekleşir. Yani Türkiye'de 4-5 yıl içinde golf sahası sayısı 100'e ulaşacak" dedi.

Golf sahalarının artması ile golf gelirinin de artacağına işaret eden Ağaoğlu, "100 golf sahalı Türkiye, golf turizminden yılda 2,5 milyar dolar gelir elde eder. Bir yıl içinde gelecek turist sayısı 1,5 milyona ulaşacaktır. Şu anda gelen golf turisti sayısı sadece 50 bin civarındadır" diye konuştu.

"Golf turizmi ile birlikte Türkiye'ye gelecek turist profili de değişecek" diyen Ağaoğlu, "Golf turizminin gelişmesi ile birlikte Türkiye'ye gelecek turist kalitesi de artacak. 20 avroluk turist yerine 200-250 avroluk turistler Türkiye'ye gelmeye başlayacak. Gelirimiz artacak" dedi.

"GOLF SPORUMUZ GELİŞİYOR"

Türkiye'de kısıtlı imkanlara rağmen sportif golfte başarılar elde edildiğini hatırlatan Ağaoğlu, 100 golf sahasının hizmete girmesiyle birlikte sportif golfte Türkiye'nin büyük başarılara imza atacağını savundu. Ağaoğlu, Avrupa şampiyonluğunu elde eden Türk golfçülerin yeni hedefinin ekim ayında Güney Afrika'da yapılacak Dünya Şampiyonası olduğunu sözlerine ekledi.

  • ANTALYA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi