|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 12 MAYIS 2006 CUMA | ||
|
|
İstanbul bombacıları yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, aralarında Bakırköy ve Fatih'teki bombalı saldırıları gerçekleştirdikleri belirlenen terör örgütü üyelerinin de yer aldığı 7 kişinin yakalandığını bildirdi.
Cerrah, yakalanan kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 4 kilo 34 gram A-4 plastik patlayıcı, 1 adet tabanca, 8 fişek, 4 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, örgütsel doküman ve şifreler ele geçirildiğini kaydetti. Cerrah, yakalanan kişilerin sorgulamalarında, Fatih Kocamustafapasa'da 31 Mart 2006 tarihinde çöp bidonuna konulan ve 1 kişinin ölümü, 14 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylem ile Bakırköy Ebuziya Caddesi'nde 16 Nisan 2006 tarihinde 38 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan betonarme çiçekliğin içerisine bomba konulması olayını gerçekleştirdiklerinin belirlendiğini kaydetti. YARALI KIZ ÇOCUĞUNA VERİLEN SÖZ Bakırköy'deki patlamada yaralanan küçük bir kızı hastanede ziyaret ettiğini anlatan Cerrah, şöyle dedi: "Yaralı kızın başında ablası duruyordu. 'Geçmiş olsun' dediğimde, küçük kızın ağlaması ve ablasının kız kardeşine bakarak ağlaması beni oldukça duygulandırmıştı. Bunun üzerine orada olayın faillerinin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceği sözünü verdim. O küçük kızın ağlamasının ardından verdiğimiz sözü yerine getirdiğimizden dolayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak mutluyuz." Cerrah, önümüzdeki günlerde de ekibiyle birlikte bu kız çocuğunu tekrar ziyaret ederek ona verdiği sözü yerine getirdiğini söyleyip yanaklarından öpeceğini söyledi. İstanbullulara da seslenen Cerrah, "İstanbul halkına güveniyoruz. Onlar da bize güvensin. Her ne konuda olursa olsun bize bilgi verdiklerinde değerlendirilecektir" diye konuştu. "SANIKLARI ADALETE TESLİM EDECEĞİZ" Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırılara ilişkin basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Cerrah, "Bu olayın sanıklarını da önümüzdeki günlerde yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi. Bu arada, gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |